2018-02-01 15:01

2018-02-06 07:13

Swenströmskas bäst 2018 – vad har hänt sedan dess?

100 GRADER KARLSTAD

Förstapriset förra året tilldelades Swenströmskas Stenugnsbageri. Moa Näsström, som driver kaféet säger såhär om vinsten:
– Vi blev som nykära vi som jobbar här, och man kände att allt man gjort hade lett fram till vinsten. Och att lyfta fram och visa den fysiska handeln är ännu viktigare nu när e-handeln slår rekord, säger hon angående tävlingen.

I år blir andra året som priset delas ut och juryn har märkt att butikerna är mer med på noterna i år, och kampanjar i sociala medier. Kraven för att man ska kunna komma i fråga för priset är att man har en fysisk butik, säljer varor och inte bara tjänster och:

– Vi tittar även en del på räkenskaperna, så det kan inte vara en helt nystartad butik, säger Marthe Hem, som är NWT:s representant.

Bland kriterierna som juryn sedan tittar på bland de inkomna nomineringarna finns wow-känsla, leverans av bra kundupplevelser, ett hållbart framtidsperspektiv samt jobbar med innovativ marknadsföring. Men till årets tävling har man lagt in ett nytt moment.

– I år har vi lagt in ett röstmoment, där besökarna får rösta fram tre finalister bland de tio vi valt ut. Rösterna ingår sedan som en del i helheten, säger Marthe Hem.

– De tre finalisterna får sedan komma till oss och bli intervjuade.

I år blir andra året som priset delas ut och juryn har märkt att butikerna är mer med på noterna i år, och kampanjar i sociala medier. Kraven för att man ska kunna komma i fråga för priset är att man har en fysisk butik, säljer varor och inte bara tjänster och:

– Vi tittar även en del på räkenskaperna, så det kan inte vara en helt nystartad butik, säger Marthe Hem, som är NWT:s representant.

Bland kriterierna som juryn sedan tittar på bland de inkomna nomineringarna finns wow-känsla, leverans av bra kundupplevelser, ett hållbart framtidsperspektiv samt jobbar med innovativ marknadsföring. Men till årets tävling har man lagt in ett nytt moment.

– I år har vi lagt in ett röstmoment, där besökarna får rösta fram tre finalister bland de tio vi valt ut. Rösterna ingår sedan som en del i helheten, säger Marthe Hem.

– De tre finalisterna får sedan komma till oss och bli intervjuade.