2018-09-14 11:13

2018-09-14 11:42

Kullgren (KD) tar över som partisekreterare

SVERIGE: Bor i Karlstad

Peter Kullgren från Karlstad blir ny partisekreterare för Kristdemokraterna.
– Jag är omåttligt stolt över förtroendet, säger Kullgren.

Han valdes in som ny partisekreterare av partistyrelsen under fredagen.

– Peter Kullgren har ett mycket stort förtroende i hela partiet och känner rörelsen utan och innan. Han har värdefulla erfarenheter från lokalpolitiken, vilket ger förståelsen för att politik måste omvandlas från ord till handling och göra skillnad i människors vardag. Som valledare har han lett partiet till en stor framgång. Det känns tryggt att ha honom vid rodret tillsammans med partiledningen, säger partiledare Ebba Busch Thor.

Kullgren verkade som kommunalråd i Karlstad i flera år innan han förra året lämnade för uppdrag åt partiet på riksnivå, senast som valledare.

Så sent som i måndags intervjuade vi Peter Kullgren och ställde då frågan om han var intresserad av jobbet som partisekreterare.

– Det är inget som jag vill spekulera i eller bestämmer. Det är upp till partistyrelsen, var svaret då.

Nu är det klart.

– Kristdemokraterna ska fortsätta vara ett modigt parti som föreslår konkreta lösningar på de samhällsproblem vi ser idag eller som uppkommer imorgon. Vi ska stärka vår organisation och vara mer relevanta hela mandatperioden. Jag ser fram emot den här utmaningen och är omåttligt stolt över förtroendet, säger Peter Kullgren

Han valdes in som ny partisekreterare av partistyrelsen under fredagen.

– Peter Kullgren har ett mycket stort förtroende i hela partiet och känner rörelsen utan och innan. Han har värdefulla erfarenheter från lokalpolitiken, vilket ger förståelsen för att politik måste omvandlas från ord till handling och göra skillnad i människors vardag. Som valledare har han lett partiet till en stor framgång. Det känns tryggt att ha honom vid rodret tillsammans med partiledningen, säger partiledare Ebba Busch Thor.

Kullgren verkade som kommunalråd i Karlstad i flera år innan han förra året lämnade för uppdrag åt partiet på riksnivå, senast som valledare.

Så sent som i måndags intervjuade vi Peter Kullgren och ställde då frågan om han var intresserad av jobbet som partisekreterare.

– Det är inget som jag vill spekulera i eller bestämmer. Det är upp till partistyrelsen, var svaret då.

Nu är det klart.

– Kristdemokraterna ska fortsätta vara ett modigt parti som föreslår konkreta lösningar på de samhällsproblem vi ser idag eller som uppkommer imorgon. Vi ska stärka vår organisation och vara mer relevanta hela mandatperioden. Jag ser fram emot den här utmaningen och är omåttligt stolt över förtroendet, säger Peter Kullgren

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.