2018-07-11 19:32

2018-07-11 19:32

Stor satsning på mobilnätet

KARLSTAD: Utbyggnad av 4G-nätet

Mobiloperatören Tre storsatsar och bygger ut mobilnätet i Karlstad.
Genom 19 nya nätanläggningar ska täckningen förbättras och datahastigheten öka.

De nya anläggningarna ska stärka upp både 4G- och 3G-nätet. I dagsläget har tolv nya anläggningar byggts, och ytterligare sju står på tur.

Satsningen beräknas vara klar under 2019 och motsvarar en ökning med 86 procent jämfört med dagens etableringar av mobilmaster och nätanläggningar.

– Detta är den största nätsatsning vi har gjort sedan Tre grundades år 2003 och känns extra spännande och kul eftersom den kommer innebära en rejäl förbättring för våra kunder, säger Maria Jonsson, nätchef på Tre i ett pressmeddelande.

Och det är inte bara i Karlstad som operatören bygger ut 4G-nätet. Totalt beräknar Tre att 1 236 nya mobilsändare kommer att byggas de kommande åren, vilket motsvarar en ökning med 74 procent.

– Att ha tillgång till bra datahastigheter för att surfa och streama är det våra kunder efterfrågar allra mest. Därför har vi satsat mest på att bygga ut 4G-sajterna som sköter dataöverföring för surf, stream och andra tjänster, säger Maria Jonsson i pressmeddelandet.

De nya anläggningarna ska stärka upp både 4G- och 3G-nätet. I dagsläget har tolv nya anläggningar byggts, och ytterligare sju står på tur.

Satsningen beräknas vara klar under 2019 och motsvarar en ökning med 86 procent jämfört med dagens etableringar av mobilmaster och nätanläggningar.

– Detta är den största nätsatsning vi har gjort sedan Tre grundades år 2003 och känns extra spännande och kul eftersom den kommer innebära en rejäl förbättring för våra kunder, säger Maria Jonsson, nätchef på Tre i ett pressmeddelande.

Och det är inte bara i Karlstad som operatören bygger ut 4G-nätet. Totalt beräknar Tre att 1 236 nya mobilsändare kommer att byggas de kommande åren, vilket motsvarar en ökning med 74 procent.

– Att ha tillgång till bra datahastigheter för att surfa och streama är det våra kunder efterfrågar allra mest. Därför har vi satsat mest på att bygga ut 4G-sajterna som sköter dataöverföring för surf, stream och andra tjänster, säger Maria Jonsson i pressmeddelandet.

  • Denny Jansson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.