2018-07-11 12:04

2018-07-11 12:04

Dålig tillgänglighet på badplatser

VÄRMLAND

Var sjätte kommun i Sverige har inte någon tillgänglighetsanpassad badplats över huvud taget. Detta innebär att möjligheterna för rullstolsburna är begränsade.

I Värmland har tolv av kommunerna besvarat enkäten. Endast i Grums och Kristinehamns kommun är hälften eller fler av badplatserna tillgänglighetsanpassade. I Munkfors och Storfors finns det inga anpassade badplatser och i resterande kommuner, som har svarat, är det mindre än hälften av badplatserna som är anpassade. Eda, Filipstad, Forshaga och Hammarö har inte deltagit i undersökningen.

Humanas tillgänglighetsbarometer visar att i endast en av tio av landets kommuner är samtliga badplatser tillgänglighetsanpassade.

I Värmland har tolv av kommunerna besvarat enkäten. Endast i Grums och Kristinehamns kommun är hälften eller fler av badplatserna tillgänglighetsanpassade. I Munkfors och Storfors finns det inga anpassade badplatser och i resterande kommuner, som har svarat, är det mindre än hälften av badplatserna som är anpassade. Eda, Filipstad, Forshaga och Hammarö har inte deltagit i undersökningen.

Humanas tillgänglighetsbarometer visar att i endast en av tio av landets kommuner är samtliga badplatser tillgänglighetsanpassade.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.