2018-06-14 10:40

2018-06-14 10:46

Miljonsatsning på värmländska bibliotek

KULTUR

Värmland får totalt 7 720 000 när Kulturrådet för första gången fördelar bidraget från satsningen Stärkta bibliotek.

Biblioteken i Värmland har ansökt om bidrag för att samarbeta med familjecentraler, äldreboenden och förskolor för att nå ut till fler. Filipstad och Kristinehamn ska tillsammans satsa på en biblioteksbuss.

– Vi ser ett stort engagemang hos kommuner och bibliotek i de olika ansökningarna. I urvalet har vi utgått från kommunernas behov – därför ser vi en stor mångfald bland ansökningarna, säger Lotta Brilioth Biörnstad, enhetschef för Litteratur och bibliotek på Kulturrådet i ett pressmeddelande.

Totalt har 240 ansökningar från 198 svenska kommuner kommit in till Kulturrådet.

Biblioteken i Värmland har ansökt om bidrag för att samarbeta med familjecentraler, äldreboenden och förskolor för att nå ut till fler. Filipstad och Kristinehamn ska tillsammans satsa på en biblioteksbuss.

– Vi ser ett stort engagemang hos kommuner och bibliotek i de olika ansökningarna. I urvalet har vi utgått från kommunernas behov – därför ser vi en stor mångfald bland ansökningarna, säger Lotta Brilioth Biörnstad, enhetschef för Litteratur och bibliotek på Kulturrådet i ett pressmeddelande.

Totalt har 240 ansökningar från 198 svenska kommuner kommit in till Kulturrådet.

  • Ylva Westerlund

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.