2018-06-13 08:08

2018-06-13 08:08

Ny plan för stråket Stockholm-Oslo

KARLSTAD: Europeiska företag i kö för järnvägsprojektet

Det behövs inget höghastighetståg för att klara en restid under tre timmar mellan Stockholm och Oslo. Bolaget 2.55, ägt av flera regioner och kommuner, har tagit fram en ny plan som inom kort presenteras i Almedalen. NWT kan redan nu presentera delar av förslaget.
- Det handlar om en etappvis utbyggnad där staten finansiellt garanterar en utbyggnad av Värmlandsbanan och Nobelbanan. Resten finansieras kommersiellt av flera europeiska byggföretag samt EU, sa Jonas Karlsson, vd i 2,55, vid Handelskammarens frukostmöte i Karlstad.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.

eller
Teckna en plusprenumeration för bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

buy subscription

Erbjudandet gäller:

tillgång till Plus-artiklar på alla NWT-koncernens sajter: nwt.se, vf.se, sla.se och mariestadstidningen.se.

Välj annat erbjudande