2018-05-16 15:25

2018-05-16 15:25

Satsning på hästtokigt län

VÄRMLAND

– I Värmland finns det fler hästar per person än i Sverige i genomsnitt, och vi har en bred verksamhet kring hästar och ridsport, berättar Värmlandssamverkan i ett pressmeddelande.

Nu lägger Värmlandssamverkan - en allians inom landstingspolitiken bestående av KD, M, C, SIV, MP och L - ett nytt förslag till utveckling av sporten.

– Vi är övertygade om att det går att göra länet ännu mer attraktivt och ytterligare utveckla Värmland som hästlän, säger de i pressmeddelandet.

Flera tusen personer i länet sysslar enligt Värmlandssamverkan med hästar och ridsport. Bland dem hittar man utövare av alla tävlingsgrenar, de som professionellt jobbar med hästar genom uppfödning, avel, utbildning och försäljning, samt de som bara har ridningen som hobby.

Nu lägger Värmlandssamverkan - en allians inom landstingspolitiken bestående av KD, M, C, SIV, MP och L - ett nytt förslag till utveckling av sporten.

– Vi är övertygade om att det går att göra länet ännu mer attraktivt och ytterligare utveckla Värmland som hästlän, säger de i pressmeddelandet.

Flera tusen personer i länet sysslar enligt Värmlandssamverkan med hästar och ridsport. Bland dem hittar man utövare av alla tävlingsgrenar, de som professionellt jobbar med hästar genom uppfödning, avel, utbildning och försäljning, samt de som bara har ridningen som hobby.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.