2018-04-16 11:39

2018-04-16 11:39

Patienten hade akut insulinbrist

VÄRMLAND

Personen, som har diabetes, hade yrsel, illamående och kräkningar. En ambulans kallades dit, men bedömningen blev att patienten skulle ta taxi till akuten.

Där blev patienten avvisad eftersom symtomen tolkades som vinterkräksjuka.

Dagen efter kom patienten till akuten igen, den här gången med ambulans. Det visade sig då att det rörde sig om akut insulinbrist och patienten fick läggas in på intensivvårdsavdelning i några dagar innan hen kunde skrivas ut.

Nu anmäler landstinget händelsen enligt lex Maria.

Där blev patienten avvisad eftersom symtomen tolkades som vinterkräksjuka.

Dagen efter kom patienten till akuten igen, den här gången med ambulans. Det visade sig då att det rörde sig om akut insulinbrist och patienten fick läggas in på intensivvårdsavdelning i några dagar innan hen kunde skrivas ut.

Nu anmäler landstinget händelsen enligt lex Maria.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.