2018-03-13 13:18

2018-03-13 13:18

KD vill ge seniorvaccin

VÄRMLAND

Alla äldre bör erbjudas ett vaccinationsprogram. Det anser Kristdemokraterna i Värmland.

Förutom skydd mot influensa och pneumokocker vill man även att vaccination mot bältros ska ingå:

– Vi vill avgiftsfritt erbjuda alla äldre i Värmland dessa vaccinationer för att minska risken för sjukdomar som i vissa fall kan ge livslånga komplikationer. Vi vill också se över möjligheten att inkludera även vaccination mot stelkramp, difteri och kikhosta i programmet, säger landstingsrådet Elisabeth Kihlström (KD) i ett pressmeddelande.

I dag erbjuder landstinget i Värmland avgiftsfri vaccination mot influensa till personer som tillhör riskgrupper, till exempel personer över 65 år. Även vaccination mot pneumokocker erbjuds till riskgrupper.

Förutom skydd mot influensa och pneumokocker vill man även att vaccination mot bältros ska ingå:

– Vi vill avgiftsfritt erbjuda alla äldre i Värmland dessa vaccinationer för att minska risken för sjukdomar som i vissa fall kan ge livslånga komplikationer. Vi vill också se över möjligheten att inkludera även vaccination mot stelkramp, difteri och kikhosta i programmet, säger landstingsrådet Elisabeth Kihlström (KD) i ett pressmeddelande.

I dag erbjuder landstinget i Värmland avgiftsfri vaccination mot influensa till personer som tillhör riskgrupper, till exempel personer över 65 år. Även vaccination mot pneumokocker erbjuds till riskgrupper.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.