2018-03-13 10:32

2018-03-13 10:32

Fler missnöjda med vårdväntan

VÄRMLAND

Värmlänningarnas förväntningar på att få vård i rimlig tid på vård- eller hälsocentraler minskar. Bara skåningarna är mer missnöjda.

Det visar senaste Hälso- och sjukvårdsbarometern från Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Mest nöjda är patienterna i Kalmar där nära 80 procent tycker att väntetiden är rimlig.

– Förtroendet för sjukhusvården är högre än för hälsocentralerna, men uppfattningen om man kommer att få vård i rimlig tid ligger högre för hälsocentralerna än för sjukhusen i undersökningen, säger Sofia Tullberg, biträdande sektionschef på sektionen för kvalitet och uppföljning på SKL, till Nyhetsbyrån Siren.

Det visar senaste Hälso- och sjukvårdsbarometern från Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Mest nöjda är patienterna i Kalmar där nära 80 procent tycker att väntetiden är rimlig.

– Förtroendet för sjukhusvården är högre än för hälsocentralerna, men uppfattningen om man kommer att få vård i rimlig tid ligger högre för hälsocentralerna än för sjukhusen i undersökningen, säger Sofia Tullberg, biträdande sektionschef på sektionen för kvalitet och uppföljning på SKL, till Nyhetsbyrån Siren.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.