2018-03-13 10:30

2018-03-13 10:30

Får 16 miljoner för extratjänster

VÄRMLAND: Flest i Karlstad

Värmland får drygt 16,4 miljoner kronor från Arbetsförmedlingen för att ha tagit ett "särskilt ansvar för att anställa personer långt ifrån arbetsmarknaden".

Det skriver Arbetsmarknadsdepartementet i ett pressmeddelande. Totalt fördelas 500 miljoner kronor utifrån antalet tillsatta extratjänster i kommuner och landsting per 31 december 2017, i förhållande till befolkningen i varje län. Extratjänster infördes i november 2015 och ger möjlighet till full subvention av lönen liksom de lagstadgade arbetsgivaravgifterna i 12 månader, med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år. Extratjänsterna finns bland annat inom skolan, äldrevården, barnomsorgen och sjukvården.

Flest i Karlstad

Totalt finns drygt 13 000 extratjänster i landet, varav 11 000 i kommunerna. I Värmland finns flest extratjänster i Karlstad, 80 stycken, följt av 74 tjänster i Filipstad och 64 i Säffle.

Det skriver Arbetsmarknadsdepartementet i ett pressmeddelande. Totalt fördelas 500 miljoner kronor utifrån antalet tillsatta extratjänster i kommuner och landsting per 31 december 2017, i förhållande till befolkningen i varje län. Extratjänster infördes i november 2015 och ger möjlighet till full subvention av lönen liksom de lagstadgade arbetsgivaravgifterna i 12 månader, med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år. Extratjänsterna finns bland annat inom skolan, äldrevården, barnomsorgen och sjukvården.

Flest i Karlstad

Totalt finns drygt 13 000 extratjänster i landet, varav 11 000 i kommunerna. I Värmland finns flest extratjänster i Karlstad, 80 stycken, följt av 74 tjänster i Filipstad och 64 i Säffle.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.