2018-01-12 18:00

2018-01-12 18:00

Thon delade 42 miljoner kronor

NORGE

För fjärde året i rad har den norska finansmannen Olav Thon delat ut miljonbelopp forskning och undervisning via sin Olav Thon-stiftelsen.

I år handlade det om 42 miljoner norska kronor. Tre av beloppen till forskning var på 10 miljoner kronor, bland annat till professor Dan I Andersson vid Uppsala universitet för forskning om utveckling av antibiotikaresistens i bakteriell biofilm.

Totalt har stiftelsen delat ut 130 miljoner kronor under fyra år.

I år handlade det om 42 miljoner norska kronor. Tre av beloppen till forskning var på 10 miljoner kronor, bland annat till professor Dan I Andersson vid Uppsala universitet för forskning om utveckling av antibiotikaresistens i bakteriell biofilm.

Totalt har stiftelsen delat ut 130 miljoner kronor under fyra år.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.