2017-12-31 06:00

2017-12-31 06:00

Här är artiklarna som lästes mest under året

VÄRMLAND: Åsikter populärt att ta del av

Krönikor, ledare och insändare. Det är mycket åsiktsmaterial som varit populärt på nwt.se under 2017.
Men mest läst under året var en nyhetshändelse. I slutet av mars avled den folkkäre artisten Sven-Erik Magnusson 74 år gammal – något som engagerade läsarna.

1. Sven-Erik Magnusson har avlidit 22/3

Under natten mot onsdagen 22 mars gick en av landets mest folkkära artister, Sven-Erik Magnusson, ur tiden. Han avled i Karlstad efter en lång tids sjukdom. Sven-Erik Magnusson blev 74 år och efterlämnade frun Eva, dottern Johanna och sonen Oscar samt två barnbarn.

– Pappa var en riktig kämpe och han lämnar oss i stor sorg efter lång tids kamp mot cancern. Vi i familjen fick en fin sista stund tillsammans, sade sonen Oscar Magnusson.

2. Det är er jag är rädd för 5/2-16

En krönika skriven av Ida Thunberg från 2016, men som i samband med årsdagen fick ny läsning. Den inleds så här:

Föräldrarna: 15-åringen mördades för att han skyddade svensk flicka från arabiska sextrakasserier. Det är rubriken till en extremvinklad text som publicerades i rasistiska Fria Tider nyligen, och den delades helt okritiskt av flera av mina Facebookvänner.

3. Dags att granska Annie Lööf 15/9

Ledare: Att det var Centern och dess partiledare Annie Lööf som sköt alliansens planer på att väcka misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) i sank torde inte förvåna särskilt många. Det är framför allt Centerns, men även Liberalernas, inställning i regeringsfrågan som omöjliggjort, och fortsätter att omöjliggöra, ett effektivt oppositionsarbete. De har haft väldigt svårt att skaka av sig DÖ-mentaliteten.

4. Fallet Kevin är det vidrigaste jag någonsin sett i svensk tv 13/5

Krönika Lasse Anrell: Andra avsnittet av ”Fallet Kevin” är nog det vidrigaste jag sett på svenska tv. Jag mådde bra när programmet startade. Men en timme senare hade jag en huvudvärk som påminde starkt om migrän. Jag kan bara ana hur alla inblandade mådde.

5. Tantgänget förstörde allsången 17/7

Insändare: Min väninna och jag trodde att vi skulle njuta av musik och allsång vid Klarälvens strand på lördagseftermiddagen. Tyvärr blev det inte riktigt så. Strax innan klockan var 16.00 och det skulle dra igång kom ett gäng tanter och slog sig ned bakom oss. Vi hade inte en chans att höra vad de sa på scenen då deras röster överröstade allt.

6. Kvinna hittad död – misstänkt mord 3/6

En kvinna i 25-årsåldern hittades vid 19.30 på lördagskvällen den 3 juni död på Kronoparken i Karlstad. Polisen misstänkte mord.

– I samband med att vi hittade kroppen finns det initialt ingenting som tyder på att detta inte är ett mord eller dråp, sade polisens pressinformatör Stefan Wickberg.

En man greps senare misstänkt för mordet och en rättegång hölls nyligen i Värmlands tingsrätt.

7. Gör arvsfonden arvlös 20/7

Ledare: För en månad sedan bestämde sig regeringen för att skärpa reglerna för Allmänna arvsfonden. Fondens uppgift är att främja verksamhet av ideell karaktär till förmån för barn, ungdomar och handikappade. Det låter ju trevligt. Riktigt så trevligt har det dock inte varit.

8. Ett fyrfaldigt leve för det onödiga 24/9

Krönika: Jag går ut i trädgården och jobbar, säger min älskade och efter en timme tittar jag ut och ser honom stå och stirra på kålen som växer. Sedan sätter han sig på huk, vänder blicken åt gurkorna och gör till synes ingenting i en kvart till och någonstans inom mig så vet jag precis vad det är han håller på med. Det viktigaste av allt. Något fullständigt meningslöst och onödigt. Det där som man inte skulle ha gjort annars. Det där man annars bara får tillåtelse att göra när man är riktigt sjuk.

9. Blev slagen och spottad i ansiktet 9/9

I samband med prideparaden i Karlstad i början av september blev Hazel Svensson som varit frontfigur för årets parad påhoppad av en grupp motdemonstranter.

– De spottade på mig och träffade mig med en knytnäve i ansiktet, sade Svensson.

10. Flera våldtäkter under natten 9/7

Tre olika våldtäkter anmäldes runt om i Värmland under en natt i juli. I ett av fallen har tre personer gripits. Polisen var i det inledande skedet mycket förtegen kring händelserna.

11. ”Hon slängdes som en trasdocka” 24/2

12. Storbrand på Örsholmens industriområde 3/6

13. Polisen varnar för dörrknackande bedragare 5/1

14. Enkla råd till chefen inför årets julbord 25/11

15. Dold sjukdom har gett Emelie ett helvete 23/9

1. Sven-Erik Magnusson har avlidit 22/3

Under natten mot onsdagen 22 mars gick en av landets mest folkkära artister, Sven-Erik Magnusson, ur tiden. Han avled i Karlstad efter en lång tids sjukdom. Sven-Erik Magnusson blev 74 år och efterlämnade frun Eva, dottern Johanna och sonen Oscar samt två barnbarn.

– Pappa var en riktig kämpe och han lämnar oss i stor sorg efter lång tids kamp mot cancern. Vi i familjen fick en fin sista stund tillsammans, sade sonen Oscar Magnusson.

2. Det är er jag är rädd för 5/2-16

En krönika skriven av Ida Thunberg från 2016, men som i samband med årsdagen fick ny läsning. Den inleds så här:

Föräldrarna: 15-åringen mördades för att han skyddade svensk flicka från arabiska sextrakasserier. Det är rubriken till en extremvinklad text som publicerades i rasistiska Fria Tider nyligen, och den delades helt okritiskt av flera av mina Facebookvänner.

3. Dags att granska Annie Lööf 15/9

Ledare: Att det var Centern och dess partiledare Annie Lööf som sköt alliansens planer på att väcka misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) i sank torde inte förvåna särskilt många. Det är framför allt Centerns, men även Liberalernas, inställning i regeringsfrågan som omöjliggjort, och fortsätter att omöjliggöra, ett effektivt oppositionsarbete. De har haft väldigt svårt att skaka av sig DÖ-mentaliteten.

4. Fallet Kevin är det vidrigaste jag någonsin sett i svensk tv 13/5

Krönika Lasse Anrell: Andra avsnittet av ”Fallet Kevin” är nog det vidrigaste jag sett på svenska tv. Jag mådde bra när programmet startade. Men en timme senare hade jag en huvudvärk som påminde starkt om migrän. Jag kan bara ana hur alla inblandade mådde.

5. Tantgänget förstörde allsången 17/7

Insändare: Min väninna och jag trodde att vi skulle njuta av musik och allsång vid Klarälvens strand på lördagseftermiddagen. Tyvärr blev det inte riktigt så. Strax innan klockan var 16.00 och det skulle dra igång kom ett gäng tanter och slog sig ned bakom oss. Vi hade inte en chans att höra vad de sa på scenen då deras röster överröstade allt.

6. Kvinna hittad död – misstänkt mord 3/6

En kvinna i 25-årsåldern hittades vid 19.30 på lördagskvällen den 3 juni död på Kronoparken i Karlstad. Polisen misstänkte mord.

– I samband med att vi hittade kroppen finns det initialt ingenting som tyder på att detta inte är ett mord eller dråp, sade polisens pressinformatör Stefan Wickberg.

En man greps senare misstänkt för mordet och en rättegång hölls nyligen i Värmlands tingsrätt.

7. Gör arvsfonden arvlös 20/7

Ledare: För en månad sedan bestämde sig regeringen för att skärpa reglerna för Allmänna arvsfonden. Fondens uppgift är att främja verksamhet av ideell karaktär till förmån för barn, ungdomar och handikappade. Det låter ju trevligt. Riktigt så trevligt har det dock inte varit.

8. Ett fyrfaldigt leve för det onödiga 24/9

Krönika: Jag går ut i trädgården och jobbar, säger min älskade och efter en timme tittar jag ut och ser honom stå och stirra på kålen som växer. Sedan sätter han sig på huk, vänder blicken åt gurkorna och gör till synes ingenting i en kvart till och någonstans inom mig så vet jag precis vad det är han håller på med. Det viktigaste av allt. Något fullständigt meningslöst och onödigt. Det där som man inte skulle ha gjort annars. Det där man annars bara får tillåtelse att göra när man är riktigt sjuk.

9. Blev slagen och spottad i ansiktet 9/9

I samband med prideparaden i Karlstad i början av september blev Hazel Svensson som varit frontfigur för årets parad påhoppad av en grupp motdemonstranter.

– De spottade på mig och träffade mig med en knytnäve i ansiktet, sade Svensson.

10. Flera våldtäkter under natten 9/7

Tre olika våldtäkter anmäldes runt om i Värmland under en natt i juli. I ett av fallen har tre personer gripits. Polisen var i det inledande skedet mycket förtegen kring händelserna.

11. ”Hon slängdes som en trasdocka” 24/2

12. Storbrand på Örsholmens industriområde 3/6

13. Polisen varnar för dörrknackande bedragare 5/1

14. Enkla råd till chefen inför årets julbord 25/11

15. Dold sjukdom har gett Emelie ett helvete 23/9

  • Magnus Östlund

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.