2017-12-29 16:32

2017-12-29 19:19

Domstol avslår yrkande om beslut om vargjakt

VARGJAKT

Högsta förvaltningsdomstolen har avslagit ett yrkande om att överklagade beslut om licensjakt efter varg under tiden 2 januari 2018 till och med 15 februari 2018 i Dalarnas län, Gävleborgs län, Värmlands län, Västmanlands län och Örebro län tills vidare inte ska gälla.

Svenska rovdjursföreningen överklagade tidigare i veckan Kammarrätten i Sundsvalls beslut att inte pröva tidigare överklaganden om vargjakt. Men Högsta förvaltningsdomstolen slår nu fast att det inte finns skäl till att stoppa jakten.

Under jakten, som startar nästa vecka, får 22 vargar skjutas i Värmland, Västmanland, Dalarna, Örebro och Gävleborg.

Domstolen har inte tagit ställning till om prövningstillstånd ska meddelas i målen. Beslut om detta kommer att fattas vid ett senare tillfälle.

Svenska rovdjursföreningen överklagade tidigare i veckan Kammarrätten i Sundsvalls beslut att inte pröva tidigare överklaganden om vargjakt. Men Högsta förvaltningsdomstolen slår nu fast att det inte finns skäl till att stoppa jakten.

Under jakten, som startar nästa vecka, får 22 vargar skjutas i Värmland, Västmanland, Dalarna, Örebro och Gävleborg.

Domstolen har inte tagit ställning till om prövningstillstånd ska meddelas i målen. Beslut om detta kommer att fattas vid ett senare tillfälle.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.