2017-12-08 12:54

2017-12-08 12:54

Ingen lodjursjakt 2018

VÄRMLAND

Det blir ingen licensjakt på lodjur i Värmland nästa år enligt länsstyrelsen. Licensjakt på lodjur genomfördes senast under mars månad i år, då det fick skjutas två lodjur.

Men i år ser länsstyrelsen en nedåtgående trend i antalet lodjur. Enligt den senaste inventeringen finns det 9 familjegrupper spridda i Värmland.

– Vi ligger på miniminivån, det lägsta antalet familjegrupper som vi ska ha i Värmland. Vi har ett förvaltningsintervall där golvet är 10. Är det över 10 familjegrupper, det är då vi diskuterar licensjakt, säger David Höök, vilthandläggare länsstyrelsen.

Men i år ser länsstyrelsen en nedåtgående trend i antalet lodjur. Enligt den senaste inventeringen finns det 9 familjegrupper spridda i Värmland.

– Vi ligger på miniminivån, det lägsta antalet familjegrupper som vi ska ha i Värmland. Vi har ett förvaltningsintervall där golvet är 10. Är det över 10 familjegrupper, det är då vi diskuterar licensjakt, säger David Höök, vilthandläggare länsstyrelsen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.