2017-12-07 10:11

2017-12-12 18:17

Emilia är Värmlands Lucia

VÄRMLANDS LUCIA 2017

Nu har KT:s läsare och Karlstadsborna sagt sitt. Det blir Emilia Ehrencrona som får äran att bära ljuskronan i rollen som Värmlands Lucia 2017.
– Det känns helt otroligt, jag är så lycklig, säger hon.

Att det skulle bli den vloggande 22-åringen som skulle bli lucia stod klart efter att de drygt 800 rösterna räknats. Och det var en mycket överraskad Emilia Ehrencrona som fick ta emot luciabuketten.

– Det hade jag aldrig kunnat tro. Det är verkligen en ära att få föra traditionen vidare. För mig är lucia så stort. Jag har alltid sett upp till de som varit lucia, ända sedan jag var liten, och hoppas att andra kan se upp till mig också.

Digert schema

På lördag väntar kröningen i Mariebergsskogen, där hon får ta emot luciasmycket av förra årets lucia Judith-Maria Schunnesson, och under tisdagskvällen är det dags för den stora konserten i Domkyrkan. På luciadagen har hon och tärnorna ett digert schema med ett tiotal framträdanden på olika företag runt om i stan.

– Det ska bli så kul att få sjunga i Domkyrkan, det ser jag verkligen fram emot. Men det är också så nervöst. Nu gäller det att plugga alla texter, jag måste ju kunna dem. Jag tänkte att om jag blir tärna så kan jag gömma mig lite bakom lucia, men det går ju inte nu, säger hon och skrattar.

Många repetitioner

Även om texterna inte sitter fullt ut än – det är ju trots allt några dagar kvar – så har kandidaterna genomfört många repetitioner tillsammans med Söt Likör som de uppträder tillsammans med.

– Även om det har varit intensivt och man har varit trött ibland så är det väldigt roligt och jag har fått mer julkänsla.

När allt är över, vad ska du göra då?

– Nästa torsdag har jag faktiskt tagit ledigt från jobbet. Då ska jag julpynta lite extra, baka pepparkakor, julstäda och bara insupa julkänslan, avslutar Emilia Ehrencrona.

Att det skulle bli den vloggande 22-åringen som skulle bli lucia stod klart efter att de drygt 800 rösterna räknats. Och det var en mycket överraskad Emilia Ehrencrona som fick ta emot luciabuketten.

– Det hade jag aldrig kunnat tro. Det är verkligen en ära att få föra traditionen vidare. För mig är lucia så stort. Jag har alltid sett upp till de som varit lucia, ända sedan jag var liten, och hoppas att andra kan se upp till mig också.

Digert schema

På lördag väntar kröningen i Mariebergsskogen, där hon får ta emot luciasmycket av förra årets lucia Judith-Maria Schunnesson, och under tisdagskvällen är det dags för den stora konserten i Domkyrkan. På luciadagen har hon och tärnorna ett digert schema med ett tiotal framträdanden på olika företag runt om i stan.

– Det ska bli så kul att få sjunga i Domkyrkan, det ser jag verkligen fram emot. Men det är också så nervöst. Nu gäller det att plugga alla texter, jag måste ju kunna dem. Jag tänkte att om jag blir tärna så kan jag gömma mig lite bakom lucia, men det går ju inte nu, säger hon och skrattar.

Många repetitioner

Även om texterna inte sitter fullt ut än – det är ju trots allt några dagar kvar – så har kandidaterna genomfört många repetitioner tillsammans med Söt Likör som de uppträder tillsammans med.

– Även om det har varit intensivt och man har varit trött ibland så är det väldigt roligt och jag har fått mer julkänsla.

När allt är över, vad ska du göra då?

– Nästa torsdag har jag faktiskt tagit ledigt från jobbet. Då ska jag julpynta lite extra, baka pepparkakor, julstäda och bara insupa julkänslan, avslutar Emilia Ehrencrona.

  • Frida Jansson Högberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.