2017-12-07 16:35

2017-12-11 22:26

Ändrad dag för julgransflygningen över Värmland

VÄRMLAND: Försvarsmakten hälsar god jul även i år

Förra årets omåttligt populära julgransflygning är tillbaka.
Den här veckan önskar Skaraborgs flygflottilj F7 värmlänningarna god jul i 500 kilometer i timmen. På grund av vädret har rutten över Värmland flyttats fram och kommer att ske på tisdag den 12 december i stället för onsdag den 13 december.

I NWT:s bevakningsområde är det liksom förra året personer som befinner sig i Åmål, Karlstad och Kristinehamn som får möjlighet att beskåda formationsflygningen, som årstiden till är grupperad som en julgran.

Flygplanen kommer att färdas i runt 500 kilometer i timmen på lägst 400 meters höjd.

Piloterna håller fem till tio meter mellan vingspetsarna under julgransflygningen som totalt, från Åmål till Lidköping, tar omkring en timme och femton minuter.

För den som vill hålla sig fullt informerad om exakta tider och platser hänvisas till Facebooksidan ”Skaraborgs Flygflottilj F7”.

Här kan du se en film på hur det såg ut förra året.

 

I NWT:s bevakningsområde är det liksom förra året personer som befinner sig i Åmål, Karlstad och Kristinehamn som får möjlighet att beskåda formationsflygningen, som årstiden till är grupperad som en julgran.

Flygplanen kommer att färdas i runt 500 kilometer i timmen på lägst 400 meters höjd.

Piloterna håller fem till tio meter mellan vingspetsarna under julgransflygningen som totalt, från Åmål till Lidköping, tar omkring en timme och femton minuter.

För den som vill hålla sig fullt informerad om exakta tider och platser hänvisas till Facebooksidan ”Skaraborgs Flygflottilj F7”.

Här kan du se en film på hur det såg ut förra året.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.