2017-11-24 16:01

2017-11-24 19:11

Kvinna försökte få hockeyspelare från Värmland mördad

VÄRMLAND

(UPPDATERAD) En kvinna i 20-årsåldern åtalas misstänkt för bland annat olaga förföljelse och för stämplig till mord.
Det är en värmländsk elitishockeyspelare som hon anklagas för att ha trakasserat. Hon har även erbjudit en man från Kristinehamn att döda spelaren.

Den unga kvinnan från Örnsköldsvik åtalades på fredagen vid Ångermanlands tingsrätt. Hon har vid något tillfälle träffat hockeyspelaren och blivit förtjust i honom. I den här artikeln berättar hockeyspelaren själv om hoten.

Trots att mannen inte visade något intresse för kvinnan fortsatte hon att försöka få kontakt med honom. Enligt åklagaren urartade det hela till en förföljelse som ska ha pågått från början av året och fram till i oktober. Då greps kvinnan.

Det hela började med att den unga kvinnan tog kontakt med den ishockeyspelande mannen gång på gång, bland annat via telefon, mejl och Instagram. Hon kunde ringa upp till tio gånger varje dag. Efter ett tag polisanmälde han det hela, men då blev förföljelsen bara värre.

Hotade familjen

Kvinnan ska enligt åtalet bland annat ha skrivit att mannen måste hålla kontakten med henne, annars kommer hans syster och hennes barn få besök och hotat ta livet av sig själv om han inte kontaktade henne.

Hon misstänks även för att ha skickat mejl där hon skrivit att han ska dö och att Bandidos och Hells Angels har fått i uppdrag att mörda honom och hans familj. Kvinnan ska bland annat även försökt få tillgång till mannens Facebook- och Twitter-konton genom att försöka byta ut hans lösenord och har även beställt ha beställt varor från en vuxensida på nätet till hans adress.

Den unga kvinnan misstänks dessutom för att ha förmått en man i 20-årsåldern från Kristinehamn att via sociala medier hota den värmländske elithockeyspelaren med våld för att han polisanmält kvinnan, en gärning han i sin tur är misstänkt för.

Ville döda honom

I åtalet är kvinnan också misstänkt för stämpling till mord eftersom hon har med erbjudande om pengar försökt få Kristinehamnsbon att döda ishockeyspelaren.

I förhör har kvinnan, som har suttit häktad i fem veckor, nekat till alla anklagelser mot sig. Hon hävdar att trakasserierna har gjorts av någon annan som har kapat hennes identitet. Däremot har den åtalade mannen erkänt att han har hotat mannen.

Den unga kvinnan från Örnsköldsvik åtalades på fredagen vid Ångermanlands tingsrätt. Hon har vid något tillfälle träffat hockeyspelaren och blivit förtjust i honom. I den här artikeln berättar hockeyspelaren själv om hoten.

Trots att mannen inte visade något intresse för kvinnan fortsatte hon att försöka få kontakt med honom. Enligt åklagaren urartade det hela till en förföljelse som ska ha pågått från början av året och fram till i oktober. Då greps kvinnan.

Det hela började med att den unga kvinnan tog kontakt med den ishockeyspelande mannen gång på gång, bland annat via telefon, mejl och Instagram. Hon kunde ringa upp till tio gånger varje dag. Efter ett tag polisanmälde han det hela, men då blev förföljelsen bara värre.

Hotade familjen

Kvinnan ska enligt åtalet bland annat ha skrivit att mannen måste hålla kontakten med henne, annars kommer hans syster och hennes barn få besök och hotat ta livet av sig själv om han inte kontaktade henne.

Hon misstänks även för att ha skickat mejl där hon skrivit att han ska dö och att Bandidos och Hells Angels har fått i uppdrag att mörda honom och hans familj. Kvinnan ska bland annat även försökt få tillgång till mannens Facebook- och Twitter-konton genom att försöka byta ut hans lösenord och har även beställt ha beställt varor från en vuxensida på nätet till hans adress.

Den unga kvinnan misstänks dessutom för att ha förmått en man i 20-årsåldern från Kristinehamn att via sociala medier hota den värmländske elithockeyspelaren med våld för att han polisanmält kvinnan, en gärning han i sin tur är misstänkt för.

Ville döda honom

I åtalet är kvinnan också misstänkt för stämpling till mord eftersom hon har med erbjudande om pengar försökt få Kristinehamnsbon att döda ishockeyspelaren.

I förhör har kvinnan, som har suttit häktad i fem veckor, nekat till alla anklagelser mot sig. Hon hävdar att trakasserierna har gjorts av någon annan som har kapat hennes identitet. Däremot har den åtalade mannen erkänt att han har hotat mannen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.