2017-11-13 13:56

2017-11-13 13:56

SSU kräver gratis kollektivtrafik

VÄRMLAND: Samlar in namnunderskrifter

Fattig eller rik - gratis kollektivtrafik!
Kravet kommer från SSU Värmland som nu samlar in namnunderskrifter för att få styrande politiker att agera.

”SSU Värmlands krav är tydligt: alla ska ha råd att åka kollektivt”. Det skriver ungdomsförbundet i ett pressmeddelande.

SSU kräver att politiken ska sluta höja priser och i stället plocka bort avgifterna för att åka kollektivt i Värmland.

Nu samlar man in namnunderskrifter som ska lämnas över till ansvariga för kollektivtrafiken och planerar även ett protestmöte, som en del av kampanjen.

– Nu får det vara slut på politikers trams att hela tiden höja priserna och istället börja prioritera unga och ge oss gratis kollektivtrafik, säger Alexander Paulsson, distriktsordförande för SSU Värmland, i pressmeddelandet.

E-förslag

Samtidigt finns ett e-förslag på Karlstads kommuns hemsida med samma slags budskap. Förslagsskrivarna begär att Karlstads kommun inför fri kollektivtrafik för pensionärer och hänvisar bland annat till en lång rad svenska kommuner som har fri kollektivtrafik för personer från 65 till 75 år.

”Detta kommer att minska biltrafiken i kommunen och miljön i kommunen kommer att må bättre”, skriver förslagsskrivarna som i dagsläget fått drygt 108 onlineunderskrifter. Får ett e-förslag 50 underskrifter eller mer skickas det vidare till berörd nämnd och hanteras där som ett ärende.

”SSU Värmlands krav är tydligt: alla ska ha råd att åka kollektivt”. Det skriver ungdomsförbundet i ett pressmeddelande.

SSU kräver att politiken ska sluta höja priser och i stället plocka bort avgifterna för att åka kollektivt i Värmland.

Nu samlar man in namnunderskrifter som ska lämnas över till ansvariga för kollektivtrafiken och planerar även ett protestmöte, som en del av kampanjen.

– Nu får det vara slut på politikers trams att hela tiden höja priserna och istället börja prioritera unga och ge oss gratis kollektivtrafik, säger Alexander Paulsson, distriktsordförande för SSU Värmland, i pressmeddelandet.

E-förslag

Samtidigt finns ett e-förslag på Karlstads kommuns hemsida med samma slags budskap. Förslagsskrivarna begär att Karlstads kommun inför fri kollektivtrafik för pensionärer och hänvisar bland annat till en lång rad svenska kommuner som har fri kollektivtrafik för personer från 65 till 75 år.

”Detta kommer att minska biltrafiken i kommunen och miljön i kommunen kommer att må bättre”, skriver förslagsskrivarna som i dagsläget fått drygt 108 onlineunderskrifter. Får ett e-förslag 50 underskrifter eller mer skickas det vidare till berörd nämnd och hanteras där som ett ärende.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.