2017-09-20 12:21

2017-09-20 12:21

Toppstudenter ska lockas med unikt traineeprogram

VÄRMLAND: Satsning för att behålla studenter i länet

Nu ska 25 toppstudenter ges möjlighet att starta yrkeskarriären hos några av Värmlands mest attraktiva arbetsgivare.

Den 20 september öppnade ansökan till traineeprogrammet Higher Ambition Program. Programmets syfte är att få fler studenter vid Karlstads universitet att stanna i Värmland efter avslutade studier.

I dag lämnar 86 procent av alla examinerade studenter Värmland. Traineeprogrammet ska göra den värmländska arbetsmarknaden mer attraktiv för studenter, och trygga framtida kompetensförsörjning genom att få fler att stanna i länet.

– Om 86 procent av studenterna vid vårt universitet lämnar länet efter att de tagit examen har vi en rejäl gemensam utmaning, säger Peter Rovér, vd på Effect Management, som driver och är initiativtagare till programmet.

Etablerade aktörer

Fram till 20 november kan studenter ansöka till programmet, där flera stora Värmländska aktörer anslutit sig. Med på tåget är Löfbergs, HSB Värmland, Branäsgruppen, NWT, Region Värmland, Karlstads kommun, Moelven, Coop Värmland, Elvenite och Barilla.

– Higher Ambition Program är ett bevis på att vi tillsammans kan göra skillnad. Det finns en enorm kraft i att samarbeta kring frågor som både berör våra egna organisationer och Värmland i stort, säger Peter Rovér.

Flera branscher

Företagen kommer från flera olika branscher och sektorer – vilket gör att studenter från många olika akademiska områden kan söka en plats.

– Vi kommer att ha rekryteringsbehov inom en mängd olika yrken framåt. Det här är en del i vårt arbete med att attrahera framtida medarbetare och jobba långsiktigt med vår kompetensförsörjning, säger Gunilla Nilsson, personaldirektör på Karlstads kommun.

Programmet – som har plats för 25 studenter – pågår under 11 månader med start i februari 2018.

Den 20 september öppnade ansökan till traineeprogrammet Higher Ambition Program. Programmets syfte är att få fler studenter vid Karlstads universitet att stanna i Värmland efter avslutade studier.

I dag lämnar 86 procent av alla examinerade studenter Värmland. Traineeprogrammet ska göra den värmländska arbetsmarknaden mer attraktiv för studenter, och trygga framtida kompetensförsörjning genom att få fler att stanna i länet.

– Om 86 procent av studenterna vid vårt universitet lämnar länet efter att de tagit examen har vi en rejäl gemensam utmaning, säger Peter Rovér, vd på Effect Management, som driver och är initiativtagare till programmet.

Etablerade aktörer

Fram till 20 november kan studenter ansöka till programmet, där flera stora Värmländska aktörer anslutit sig. Med på tåget är Löfbergs, HSB Värmland, Branäsgruppen, NWT, Region Värmland, Karlstads kommun, Moelven, Coop Värmland, Elvenite och Barilla.

– Higher Ambition Program är ett bevis på att vi tillsammans kan göra skillnad. Det finns en enorm kraft i att samarbeta kring frågor som både berör våra egna organisationer och Värmland i stort, säger Peter Rovér.

Flera branscher

Företagen kommer från flera olika branscher och sektorer – vilket gör att studenter från många olika akademiska områden kan söka en plats.

– Vi kommer att ha rekryteringsbehov inom en mängd olika yrken framåt. Det här är en del i vårt arbete med att attrahera framtida medarbetare och jobba långsiktigt med vår kompetensförsörjning, säger Gunilla Nilsson, personaldirektör på Karlstads kommun.

Programmet – som har plats för 25 studenter – pågår under 11 månader med start i februari 2018.

  • Johannes Ollson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.