2017-09-12 09:48

2017-09-12 09:48

Sköterska kom full till jobbet

VÄSTRA VÄRMLAND: Hade druckit "oklar mängd öl"

Sjuksköterskan dök upp berusad till nattpasset på ett äldreboende. Nu har Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd beslutat att hon får en treårig prövotid.

Det var i fjol som sjuksköterskan kom en timme för sent till jobbet och en kollega upptäckte att hon luktade alkohol. En annan sjuksköterska tog över ansvaret och den berusade sköterskan fick sova i ett anhörigrum.

Enligt utredningen har sjuksköterskan erkänt att hon druckit ”en oklar mängd öl innan arbetspasset” och varit mycket ångerfull.

Ska lämna blodprov

Nu ska sjuksköterskan, enligt nämndens beslut, visa att hon kommit tillrätta med sitt missbruk. Det genom att bland annat lämna blodprov en gång i månaden, liksom övervakade urinprover två gånger under prövotiden.

Det var i fjol som sjuksköterskan kom en timme för sent till jobbet och en kollega upptäckte att hon luktade alkohol. En annan sjuksköterska tog över ansvaret och den berusade sköterskan fick sova i ett anhörigrum.

Enligt utredningen har sjuksköterskan erkänt att hon druckit ”en oklar mängd öl innan arbetspasset” och varit mycket ångerfull.

Ska lämna blodprov

Nu ska sjuksköterskan, enligt nämndens beslut, visa att hon kommit tillrätta med sitt missbruk. Det genom att bland annat lämna blodprov en gång i månaden, liksom övervakade urinprover två gånger under prövotiden.