2017-08-11 17:21

2017-08-11 17:21

Miljonhögt sommarlovsbidrag

VÄRMLAND: "Det är mycket glädjande"

Barn och ungdomar ska alla kunna ha något att berätta om när de återvänder från sommarlovet. I en satsning från regeringen går miljontals kronor ut till landets kommuner som ska bidra till avgiftsfria sommarlovsaktiviteter.

5,7 miljoner kronor. Ja, exakt så mycket går ut till Värmlands län för sommaren 2017. Bidraget från regeringen ska bidra till avgiftsfria aktiviteter, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

– Sommarlovet ska vara en tid för lek, upplevelser, aktiviteter och gemenskap. Det är mycket glädjande att barn och ungdomar i samtliga kommuner har fått vara med i meningsfulla sommarlovsaktiviteter. Jag är särskilt glad över att regeringens sommarlovsbidrag har nått många barn och ungdomar som annars inte hade haft råd, säger gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström.

Sveriges samtliga 290 kommuner får dela på totalt 200 miljoner kronor och i Värmland får kommunerna dela på 5,7 miljoner. Mest får Karlstads kommun, som får ta emot cirka 1,6 miljoner. Minst får Storfors, som får ett bidrag på cirka 115 000 kronor.

5,7 miljoner kronor. Ja, exakt så mycket går ut till Värmlands län för sommaren 2017. Bidraget från regeringen ska bidra till avgiftsfria aktiviteter, främja integration och skapa nya kontaktytor mellan barn med olika social bakgrund.

– Sommarlovet ska vara en tid för lek, upplevelser, aktiviteter och gemenskap. Det är mycket glädjande att barn och ungdomar i samtliga kommuner har fått vara med i meningsfulla sommarlovsaktiviteter. Jag är särskilt glad över att regeringens sommarlovsbidrag har nått många barn och ungdomar som annars inte hade haft råd, säger gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström.

Sveriges samtliga 290 kommuner får dela på totalt 200 miljoner kronor och i Värmland får kommunerna dela på 5,7 miljoner. Mest får Karlstads kommun, som får ta emot cirka 1,6 miljoner. Minst får Storfors, som får ett bidrag på cirka 115 000 kronor.

  • Philip Alfredsson