2017-07-09 14:08

2017-07-10 11:08

Två våldtäkter under helgen – fem gripna

VÄRMLAND: En 16-årig flicka ska ha blivit gruppvåldtagen

Två våldtäkter och flera andra sexualbrott har anmälts i Värmland under helgen.
I Kilstrakten har en 16-årig flicka anmält att hon har blivit våldtagen av flera män och även i Forshaga ska en 28-årig kvinna ha blivit våldtagen av en man.

Det var i början av natten till söndagen som polisen fick ta emot anmälan från trakten av Kil där en gruppvåldtäkt ska ha inträffat.

– En 16-årig flicka har anmält att hon har blivit våldtagen i en koja där man ska ha haft en fest. Fyra män i åldern i 20-årsåldern har förgripit sig på flickan och hjälpts åt att våldta henne, säger Stefan Söderberg på polisens kriminaljour.

Alla de fyra männen har nu plockats in av polisen efter. Tre greps på plats och den fjärde greps senare i sitt hem. Några av männen har redan anhållits misstänkta för våldtäkt.

– Nu väntar flera förhör och en teknisk undersökning av platsen är påbörjad. Flickan fördes till sjukhus och undersöktes. Hon ska inte vara fysiskt skadad. Inga allvarliga våldshandlingar har skett. Några vittnen till händelsen finns inte, säger Stefan söderberg.

En anmälan om en våldtäkt har även gjorts av en 28-årig kvinna i Forshaga. Den ska ha inträffat i en lägenhet på orten under lördagskvällen. En 30-årig man har anhållits misstänkt för brottet.

Kunde gripas snabbt

– Omständigheterna kring händelsen är oklara, men mannen och kvinnan ska haft någon kontakt med varandra tidigare. Mannen kunde gripas kort tid efter att anmälan gjordes. Nu väntar flera förhör, säger Stefan Söderberg.

Under helgen har dessutom flera fall av sexuella ofredanden anmälts till polisen. Bland annat ska en man ha blivit sexuellt ofredad av några andra män. Däremot har det varit lugnt i samband med Håkan Hellströms konsert i Mariebergsskogen i Karlstad på lördagen.

– Totalt sett har det varit en händelserik helg med många brottsanmälningar. Just nu sitter totalt tio personer anhållna för olika typer av brott.

Det var i början av natten till söndagen som polisen fick ta emot anmälan från trakten av Kil där en gruppvåldtäkt ska ha inträffat.

– En 16-årig flicka har anmält att hon har blivit våldtagen i en koja där man ska ha haft en fest. Fyra män i åldern i 20-årsåldern har förgripit sig på flickan och hjälpts åt att våldta henne, säger Stefan Söderberg på polisens kriminaljour.

Alla de fyra männen har nu plockats in av polisen efter. Tre greps på plats och den fjärde greps senare i sitt hem. Några av männen har redan anhållits misstänkta för våldtäkt.

– Nu väntar flera förhör och en teknisk undersökning av platsen är påbörjad. Flickan fördes till sjukhus och undersöktes. Hon ska inte vara fysiskt skadad. Inga allvarliga våldshandlingar har skett. Några vittnen till händelsen finns inte, säger Stefan söderberg.

En anmälan om en våldtäkt har även gjorts av en 28-årig kvinna i Forshaga. Den ska ha inträffat i en lägenhet på orten under lördagskvällen. En 30-årig man har anhållits misstänkt för brottet.

Kunde gripas snabbt

– Omständigheterna kring händelsen är oklara, men mannen och kvinnan ska haft någon kontakt med varandra tidigare. Mannen kunde gripas kort tid efter att anmälan gjordes. Nu väntar flera förhör, säger Stefan Söderberg.

Under helgen har dessutom flera fall av sexuella ofredanden anmälts till polisen. Bland annat ska en man ha blivit sexuellt ofredad av några andra män. Däremot har det varit lugnt i samband med Håkan Hellströms konsert i Mariebergsskogen i Karlstad på lördagen.

– Totalt sett har det varit en händelserik helg med många brottsanmälningar. Just nu sitter totalt tio personer anhållna för olika typer av brott.