2017-06-19 13:13

2017-06-19 13:13

Minnesfond ska hedra bortgången SSU-ordförande

VÄRMLAND

Distriktsstyrelsen för SSU i Värmland startar en minnesfond för att hedra tidigare ordförande Kenny Svenssons engagemang i SSU.

Han avgick som SSU-ordförande 2012 och tog kort därefter sitt liv, till följd av psykisk ohälsa. Nuvarande distriktsstyrelse beskriver fem år av saknad och skriver i ett pressmeddelande att SSU i Värmland förlorade en ”stark och ung röst för förändring med ett brinnande engagemang”.

Kenny Svensson arrangerade bland annat en stor manifestation i Karlstad för att hedra offren efter dådet på Utöya och gick också i bräschen för antirasism.

Pengarna i minnesfonden ska användas i förebyggande arbete mot psykisk ohälsa och delas ut till olika organisationer.

Han avgick som SSU-ordförande 2012 och tog kort därefter sitt liv, till följd av psykisk ohälsa. Nuvarande distriktsstyrelse beskriver fem år av saknad och skriver i ett pressmeddelande att SSU i Värmland förlorade en ”stark och ung röst för förändring med ett brinnande engagemang”.

Kenny Svensson arrangerade bland annat en stor manifestation i Karlstad för att hedra offren efter dådet på Utöya och gick också i bräschen för antirasism.

Pengarna i minnesfonden ska användas i förebyggande arbete mot psykisk ohälsa och delas ut till olika organisationer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.