2017-05-18 15:32

2017-05-18 15:32

Vårflod kan bli svår att märka

KLARÄLVEN

Vårfloden i Klarälven är sen, något som brukar leda till höga toppar. Men så blir det inte i år meddelar fallägaren Fortum.

Det beror på att det är förhållandevis litet snö i de norska fjällen och på att det inte väntas några stora regnmängder den närmaste tiden. Höljessjön fylls visserligen på i snabb takt men tappningen behöver ändå inte ökas. Däremot stiger vattennivån i sjön Rottnen snabbt, en halv meter den senaste veckan och höjningen fortsätter.

Det beror på att det är förhållandevis litet snö i de norska fjällen och på att det inte väntas några stora regnmängder den närmaste tiden. Höljessjön fylls visserligen på i snabb takt men tappningen behöver ändå inte ökas. Däremot stiger vattennivån i sjön Rottnen snabbt, en halv meter den senaste veckan och höjningen fortsätter.