2017-05-18 15:55

2017-05-18 15:55

Influensasäsongen går mot sitt slut

HÄLSA

Två personer har konstaterats sjuka i influensa i Värmland den här veckan och influensasäsongen ser som förväntat ut att vara över för den här gången.

Det framgår av Folkhälsomyndighetens veckorapport.

Säsongen utmärker sig gentemot de två närmast föregående genom sin tidiga start. Redan kring årsskiftet var antalet insjuknade i influensa uppe på rekordnivåer för att sedan gå tillbaka under en tid och komma tillbaka med en ny lägre topp i slutet av februari.

Totalt under säsongen har 437 fall konstaterats i Värmland i vinter.

Det framgår av Folkhälsomyndighetens veckorapport.

Säsongen utmärker sig gentemot de två närmast föregående genom sin tidiga start. Redan kring årsskiftet var antalet insjuknade i influensa uppe på rekordnivåer för att sedan gå tillbaka under en tid och komma tillbaka med en ny lägre topp i slutet av februari.

Totalt under säsongen har 437 fall konstaterats i Värmland i vinter.