2017-05-18 09:53

2017-05-18 09:53

Biobränsle nu också på Landvetter

KARLSTAD/GÖTEBORG

På torsdagen tankades för första gången flygplan på Göteborg Landvetter Airport med bioflygbränsle från Fly green fund.

– Ett viktigt steg som vi hoppas ska få stor spridning inte minst för att flera av de aktörer som kan tänkas bli lokaltillverkare av bioflygbränsle framöver finns i Göteborg Landvetter Airports närhet, säger företagets VD Maria Fiskerud i ett pressmeddelande.

NWT har flera gånger berättat om bioflygbränslet som Karlstad som första flygplats i världen installerade en stationär tankanläggning för. Den nationella fonden Fly green fund bildades 2015 för att lansera och utveckla bränslet.

Sedan dess har det också skapats en regional fond i Värmland.

Bioflygbränsle tillverkas i dag av återvunnen frityrolja från Kalifornien. Förhoppningen är att det i framtiden ska tillverkas av skogsråvara från Värmland.

0,3 procent av det flygbränsle som det svenska inrikesflyget förbrukade förra året var bioflygbränsle.

 

– Ett viktigt steg som vi hoppas ska få stor spridning inte minst för att flera av de aktörer som kan tänkas bli lokaltillverkare av bioflygbränsle framöver finns i Göteborg Landvetter Airports närhet, säger företagets VD Maria Fiskerud i ett pressmeddelande.

NWT har flera gånger berättat om bioflygbränslet som Karlstad som första flygplats i världen installerade en stationär tankanläggning för. Den nationella fonden Fly green fund bildades 2015 för att lansera och utveckla bränslet.

Sedan dess har det också skapats en regional fond i Värmland.

Bioflygbränsle tillverkas i dag av återvunnen frityrolja från Kalifornien. Förhoppningen är att det i framtiden ska tillverkas av skogsråvara från Värmland.

0,3 procent av det flygbränsle som det svenska inrikesflyget förbrukade förra året var bioflygbränsle.