2017-03-22 06:13

2017-03-22 16:39

Sven-Erik Magnusson har avlidit

KARLSTAD 170322

En av landets mest folkkära artister, Sven-Erik Magnusson, är död. Han avled i Karlstad under natten mot onsdag efter en lång tids sjukdom.

Sven-Erik Magnusson blev 74 år. Han efterlämnar fru Eva, dottern Johanna och sonen Oscar samt två barnbarn.

– Pappa var en riktig kämpe och han lämnar oss i stor sorg efter lång tids kamp mot cancern. Vi i familjen fick en fin sista stund tillsammans och önskar nu få tid att bearbeta vår sorg, säger Oscar Magnusson.

Ifjol firade Sven-Erik Magnusson och hans Sven-Ingvars 60 år som band med konserter runt om i landet. Gruppen gjorde flera bejublade scenframträdanden i Sliperiet i värmländska Borgvik, detta samtidigt som TV4 gjorde en dokumentärfilm om den legendariska gruppen.

Sven-Erik Magnussons karriär började med klarinetten i Slottsbron. Sedan upptäckte han och hans vapendragare Ingvar Karlsson, elgitarren och alla dess finesser.

Det som sedan följde är en artistkarriär som saknar motstycke i svensk musikhistoria. Något som uppmärksammades förra året när gruppen valdes in i Swedish Music Hall of Fame. Sven-Erik Magnusson lämnar efter sig dussintals stora hits, de flesta evigt förankrade i den svenska folksjälen. En av de mest älskade låtarna är ”Anita”, Frödingdikten han själv tonsatte till gruppens hyllningsskiva ”I Frödingland”.

Sven-Erik Magnusson tillhör de absolut största inom Sveriges nöjesliv.

Sven-Erik Magnusson blev en svensk klassiker.

Han förändrade svensk populärmusik, gjorde det värmländska till en riksangelägenhet. Hans musik och gärning kommer att hyllas och uppskattas en lång, lång tid framöver.

Sven-Erik Magnusson blev 74 år. Han efterlämnar fru Eva, dottern Johanna och sonen Oscar samt två barnbarn.

– Pappa var en riktig kämpe och han lämnar oss i stor sorg efter lång tids kamp mot cancern. Vi i familjen fick en fin sista stund tillsammans och önskar nu få tid att bearbeta vår sorg, säger Oscar Magnusson.

Ifjol firade Sven-Erik Magnusson och hans Sven-Ingvars 60 år som band med konserter runt om i landet. Gruppen gjorde flera bejublade scenframträdanden i Sliperiet i värmländska Borgvik, detta samtidigt som TV4 gjorde en dokumentärfilm om den legendariska gruppen.

Sven-Erik Magnussons karriär började med klarinetten i Slottsbron. Sedan upptäckte han och hans vapendragare Ingvar Karlsson, elgitarren och alla dess finesser.

Det som sedan följde är en artistkarriär som saknar motstycke i svensk musikhistoria. Något som uppmärksammades förra året när gruppen valdes in i Swedish Music Hall of Fame. Sven-Erik Magnusson lämnar efter sig dussintals stora hits, de flesta evigt förankrade i den svenska folksjälen. En av de mest älskade låtarna är ”Anita”, Frödingdikten han själv tonsatte till gruppens hyllningsskiva ”I Frödingland”.

Sven-Erik Magnusson tillhör de absolut största inom Sveriges nöjesliv.

Sven-Erik Magnusson blev en svensk klassiker.

Han förändrade svensk populärmusik, gjorde det värmländska till en riksangelägenhet. Hans musik och gärning kommer att hyllas och uppskattas en lång, lång tid framöver.