2016-10-31 12:37

2016-10-31 12:37

Mäns cancer i fokus

VÄRMLAND: Mustaschkampen drar igång

Nu drar Mustaschkampen i gång. Syftet är att sprida kunskap om prostatacancer och att dra in pengar till forskningen.

Gråkalla november kan kanske vara en bra månad att skaffa skägg för att värma sig lite? Hursomhelst har november kommit att gå i mustaschens tecken. Och det tack vare Mustaschkampen, som syftar till att uppmärksamma prostatacancer, som är Sveriges vanligaste cancersjukdom.

Händer mycket

Prostatacancerföreningen i Värmland har en rad aktiviteter på programmet runt om i länet under hela kampanjmånaden. Det blir flera föreläsningar och man kommer att finnas på plats i olika köpcentra för att informera. Den 19 november arrangeras Mässa Maskulint liv ute vid Färjestads travbana.

Bakelser gör gott

Konsum Värmland drar sitt strå till stacken genom att under hela perioden sälja en speciell mustaschbakelse i sina 46 värmländska butiker. För varje såld bakelse går fem kronor oavkortat till forskning kring prostatacancer. Målsättningen är att sälja 10 000 mustaschbakelser under kampanjtiden.

Lika många svenskar drabbas av prostatacancer varje år.

Sök hjälp i tid

Normalt sett utvecklas prostatacancer långsamt. De flesta som drabbas och behandlas i tid lever länge och dör inte heller av sin cancer. Ett första tecken på sjukdomen kan vara att man behöver kissa ofta.

Gråkalla november kan kanske vara en bra månad att skaffa skägg för att värma sig lite? Hursomhelst har november kommit att gå i mustaschens tecken. Och det tack vare Mustaschkampen, som syftar till att uppmärksamma prostatacancer, som är Sveriges vanligaste cancersjukdom.

Händer mycket

Prostatacancerföreningen i Värmland har en rad aktiviteter på programmet runt om i länet under hela kampanjmånaden. Det blir flera föreläsningar och man kommer att finnas på plats i olika köpcentra för att informera. Den 19 november arrangeras Mässa Maskulint liv ute vid Färjestads travbana.

Bakelser gör gott

Konsum Värmland drar sitt strå till stacken genom att under hela perioden sälja en speciell mustaschbakelse i sina 46 värmländska butiker. För varje såld bakelse går fem kronor oavkortat till forskning kring prostatacancer. Målsättningen är att sälja 10 000 mustaschbakelser under kampanjtiden.

Lika många svenskar drabbas av prostatacancer varje år.

Sök hjälp i tid

Normalt sett utvecklas prostatacancer långsamt. De flesta som drabbas och behandlas i tid lever länge och dör inte heller av sin cancer. Ett första tecken på sjukdomen kan vara att man behöver kissa ofta.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.