2016-10-11 20:03

2016-10-12 08:09

Läsarna om regionförslaget

VÄRMLAND

Ann-Britt: Den röstningen som genomförts på svt.se. har gett ett helt klart vad värmlänningen vill. Struntar man i det? Det ser inte bra ut i en demokratisk samling att strunta i vad merparten av vad värvningarna vill. Nej till Västra Götalandsregionen. Folkomröstning, självklart. Gör om och gör rätt.

Lena Sundqvist: Det sämsta av alla förslag. Värmland har väl hittills inte haft ngt samarbete med Västra Götaland och Göteborg. Från landstingets sida tycker jag att man borde fortsätta samarbeta med Örebro.

Annelie Forssos: Anser att folket ska säga sitt i denna fråga . Inte dessa politiker . De är väll ändå vi värmlänningar som ska vara hörda i den frågan.

Jo Han: Om vi hade haft en klok riksdag hade vi inte befunnit oss i denna situationen. Absurdt.

Pontus Nordwall: Jag bor i Dalsland och tycker att VG regionen är för stor. Jag bävar hur det skall bli om vi blir ännu större.

Gerard Bergkvist: Stor skandal. Det handlar om att Sossarna i Värmland positionerar sig för att få makt även i framtiden. Inget ont över Västra Götaland, väldigt trevliga människor, själv veckopendlat i femton år till Göteborg, men Göteborg är för långt bort för värmlänningen i norr och öster, distans på 50 mil ger ingen förståelse till de som styr. Vi skall hellre gå österut, till de län som har samma förutsättningar och kortare distans till folket på bygda!

Leif Avlskarl: Mycket bra! Ni hör hemma med oss i Västsverige.

Håkan Johansson: Skandal!

Annica: Det blir ingen promenad i parken på invånarnivå. De vill inte ha oss söderut, vill inte ha detta landskap av tröga ”loosers”, fast ännu mindre förtjusta att få Dalsland är det kanske ändå, för där är det etter värre. Att politikerna ser möjligheten att dra alla resurser till Göteborgsområdet är en annan sak. Det gäller inte i de breda lagren. Där vill de höra ihop med södra Sverige, men för politikerna har de då Malmö att tampas med resurserna om. Det blir värre det, enfaldiga värmlänningar och dalslänningar kör de emellertid över och behöver inte ens tuta före... håhå jaja...

Laila Forslund: Nej!! Nej!!! Helt fel håll att gå! Hellre mot Örebro! En mellansvensk region i så fall!! Vi har inget gemensamt med Västra Götaland!

Peter Nyqvist: Sammanslagningar i detta land har väl aldrig varit lyckade.

Anette Mellkvist: Herregud Landstinget är väl inte direkt kända för att ta rätt beslut?

Margareta Modén: En demokratisk katastrof! Hur kan längre väg till makten bli mer demokratiskt? Sossar vill ha makt och trampar gärna ner alla andra! Att Centern inte står på demokratins sida gör mig orolig. Vi har bara fått skit i samarbete med Göteborg tidigare. De korrupta människornas huvudstad i Norden.

Ingegerd Nergård: Folkomrösta om det.

Urban Norén: Så går de när vi gett makten till inkompetenta politiker.

Ann-Britt: Den röstningen som genomförts på svt.se. har gett ett helt klart vad värmlänningen vill. Struntar man i det? Det ser inte bra ut i en demokratisk samling att strunta i vad merparten av vad värvningarna vill. Nej till Västra Götalandsregionen. Folkomröstning, självklart. Gör om och gör rätt.

Lena Sundqvist: Det sämsta av alla förslag. Värmland har väl hittills inte haft ngt samarbete med Västra Götaland och Göteborg. Från landstingets sida tycker jag att man borde fortsätta samarbeta med Örebro.

Annelie Forssos: Anser att folket ska säga sitt i denna fråga . Inte dessa politiker . De är väll ändå vi värmlänningar som ska vara hörda i den frågan.

Jo Han: Om vi hade haft en klok riksdag hade vi inte befunnit oss i denna situationen. Absurdt.

Pontus Nordwall: Jag bor i Dalsland och tycker att VG regionen är för stor. Jag bävar hur det skall bli om vi blir ännu större.

Gerard Bergkvist: Stor skandal. Det handlar om att Sossarna i Värmland positionerar sig för att få makt även i framtiden. Inget ont över Västra Götaland, väldigt trevliga människor, själv veckopendlat i femton år till Göteborg, men Göteborg är för långt bort för värmlänningen i norr och öster, distans på 50 mil ger ingen förståelse till de som styr. Vi skall hellre gå österut, till de län som har samma förutsättningar och kortare distans till folket på bygda!

Leif Avlskarl: Mycket bra! Ni hör hemma med oss i Västsverige.

Håkan Johansson: Skandal!

Annica: Det blir ingen promenad i parken på invånarnivå. De vill inte ha oss söderut, vill inte ha detta landskap av tröga ”loosers”, fast ännu mindre förtjusta att få Dalsland är det kanske ändå, för där är det etter värre. Att politikerna ser möjligheten att dra alla resurser till Göteborgsområdet är en annan sak. Det gäller inte i de breda lagren. Där vill de höra ihop med södra Sverige, men för politikerna har de då Malmö att tampas med resurserna om. Det blir värre det, enfaldiga värmlänningar och dalslänningar kör de emellertid över och behöver inte ens tuta före... håhå jaja...

Laila Forslund: Nej!! Nej!!! Helt fel håll att gå! Hellre mot Örebro! En mellansvensk region i så fall!! Vi har inget gemensamt med Västra Götaland!

Peter Nyqvist: Sammanslagningar i detta land har väl aldrig varit lyckade.

Anette Mellkvist: Herregud Landstinget är väl inte direkt kända för att ta rätt beslut?

Margareta Modén: En demokratisk katastrof! Hur kan längre väg till makten bli mer demokratiskt? Sossar vill ha makt och trampar gärna ner alla andra! Att Centern inte står på demokratins sida gör mig orolig. Vi har bara fått skit i samarbete med Göteborg tidigare. De korrupta människornas huvudstad i Norden.

Ingegerd Nergård: Folkomrösta om det.

Urban Norén: Så går de när vi gett makten till inkompetenta politiker.