2016-10-10 16:22

2016-10-10 16:22

Länet har sju superföretag

VÄRMLAND: Finns med på ny rankinglista

Sju värmländska företag finns med på tidningen Veckans Affärers lista över snabbväxande och lönsamma superföretag. Totalt finns det enligt rankingen 580 superföretag i landet.

De sju värmländska företagen är Draftit, Arvika, Ekonomernas Hus, Intelligent Business Solution, Rydahls Precision Components, Skinn & Mc-kläder, Stuvbutiken och Ulvsby Rör, samtliga från Karlstad samt Bro Möbler, Kristinehamn.

Bara en promille av de svenska företagen lever upp till kraven på ett superföretag. För att komma med i rankingen krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.

I år är den största nykomlingen finska St 1, som har många drivmedelsanläggningar i landet.

Det visar sig också att företag som sysslar med sällanköp - och dagligvaror parkerar sig högt i listan. Så har det faktiskt varit tre år i rad. Efter finanskrisen 2008 försvann många företag av den typen från rankningen, men är nu tillbaka med besked.

De sju värmländska företagen är Draftit, Arvika, Ekonomernas Hus, Intelligent Business Solution, Rydahls Precision Components, Skinn & Mc-kläder, Stuvbutiken och Ulvsby Rör, samtliga från Karlstad samt Bro Möbler, Kristinehamn.

Bara en promille av de svenska företagen lever upp till kraven på ett superföretag. För att komma med i rankingen krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital.

I år är den största nykomlingen finska St 1, som har många drivmedelsanläggningar i landet.

Det visar sig också att företag som sysslar med sällanköp - och dagligvaror parkerar sig högt i listan. Så har det faktiskt varit tre år i rad. Efter finanskrisen 2008 försvann många företag av den typen från rankningen, men är nu tillbaka med besked.