2016-09-30 08:18

2016-09-30 08:18

Siv säger nej till storregion

VÄRMLAND

Landstingsgruppen för Sjukvårdspartiet i Värmland (SiV) har enats om att säga nej till det aktuella förslaget om att redan 2019 bilda storregion.

Bakom detta står också Sjukvårdspartiet i Värmlands styrelse. SiV i Säffle kommunala grupp står fast vid sitt beslut att stödja remissförslaget om storregion 2019. Landstingsgruppen och partistyrelsen har fortfarande en öppenhet för en reform utifrån de avsikter indelningskommittén pratar om.

– Det har dock blivit allt tydligare för landstingsgruppen att det finns för många obesvarade frågor i det remissvar som ligger, säger Marianne Utterdahl, Sjukvårdspartiet i Värmlands ordförande.

Landstingsgruppen anser att reformen genomförs alldeles för snabbt. Invånarna bör ges möjlighet till inflytande via ett allmänt val innan slutgiltigt ställningstagande. Detta för att säkerställa demokratiska och genomtänkta processer.

 

Bakom detta står också Sjukvårdspartiet i Värmlands styrelse. SiV i Säffle kommunala grupp står fast vid sitt beslut att stödja remissförslaget om storregion 2019. Landstingsgruppen och partistyrelsen har fortfarande en öppenhet för en reform utifrån de avsikter indelningskommittén pratar om.

– Det har dock blivit allt tydligare för landstingsgruppen att det finns för många obesvarade frågor i det remissvar som ligger, säger Marianne Utterdahl, Sjukvårdspartiet i Värmlands ordförande.

Landstingsgruppen anser att reformen genomförs alldeles för snabbt. Invånarna bör ges möjlighet till inflytande via ett allmänt val innan slutgiltigt ställningstagande. Detta för att säkerställa demokratiska och genomtänkta processer.