2016-08-11 09:50

2016-08-11 09:51

Färre arbetslösa i länet

VÄRMLAND: Arbetslösheten minskar

Antalet arbetslösa i länet minskar men i 9 av 16 kommuner fortsätter arbetslösheten öka.

I en färsk rapport från Arbetsförmedlingen visar att arbetslösheten i Värmlands län var 7,8 procent, en minskning med hela 0,1 procent från förra året och innebär att 162 personer färre är arbetslösa. Siffran för hela riket är 7,3 procent.

I nio av länets 16 kommuner fortsätter dock arbetslösheten växa. Den största ökningen av arbetslösa finns i Filipstads kommun där arbetslösheten är 13,2 procent och är en ökning med 2,8 procent. I Storfors, Säffle och Kristinehamn är arbetslösheten i samtliga över 12 procent.

Den största minskningen av arbetslösheten finns i Kil och Forshaga, där arbetslösheten minskat med över en procent sedan ifjol. Bäst ser arbetslösheten ut i Hammarö kommun där man har en arbetslöshet på 4,3 procent och en minskning med 0,7 procent sedan ifjol.

I en färsk rapport från Arbetsförmedlingen visar att arbetslösheten i Värmlands län var 7,8 procent, en minskning med hela 0,1 procent från förra året och innebär att 162 personer färre är arbetslösa. Siffran för hela riket är 7,3 procent.

I nio av länets 16 kommuner fortsätter dock arbetslösheten växa. Den största ökningen av arbetslösa finns i Filipstads kommun där arbetslösheten är 13,2 procent och är en ökning med 2,8 procent. I Storfors, Säffle och Kristinehamn är arbetslösheten i samtliga över 12 procent.

Den största minskningen av arbetslösheten finns i Kil och Forshaga, där arbetslösheten minskat med över en procent sedan ifjol. Bäst ser arbetslösheten ut i Hammarö kommun där man har en arbetslöshet på 4,3 procent och en minskning med 0,7 procent sedan ifjol.

  • Micael Thernström