2016-08-09 11:33

2016-08-09 12:56

Freja gör succé med Ernstcitat

SOCIALA MEDIER

Ur Ernst Kirchsteigers mun kommer citat som går att applicera på livet i stort.
Det tycker i alla fall Freja Jernstig som gör succé med sitt Instagramkonto med just Ernstcitat.

Kontot heter WhatwouldErnstdo och fyllde ett år för några veckor sedan. Hittills har 375 bilder publicerats. Men hur kommer man på tanken att skapa ett sådant konto?

– Jag hade sett några roliga tweets och hade skrattat lite åt Ernst, tyckt om honom ironiskt. Och det tror jag att det är många som gör så jag ville skapa forum för dem, säger Freja Jernstig som bor i Umeå, men som bodde i Karlstad under många år då hon tävlade för IF Göta.

Freja Jernstig berättar att hon bara hade sett ett par avsnitt ur Ernst digra produktion när hon startade kontot.

– Men nu kan jag kolla på programmen och se dem på ett annat sätt. Jag kollar på datorn med texten påslagen och tar en printscreen när det kommer något roligt, säger hon och berättar att hon kollat på tidiga program och berättar att han var en citatmaskin redan då.

Hur väljer du ut citaten?

– Det han säger passar till väldigt mycket och jag försöker relatera det till mitt och andras liv. Han blir nästan aldrig arg, så om man är irriterad eller vill få ut sin ilska är han kanske inte den bästa, men han har en fridfull syn på livet och det tror jag många behöver.

På sin dator har Freja Jernstig för tillfället en bank med runt 1 000 bilder. Hon publicerar citaten efter vilken feeling hon har för dagen. Till dessa skriver hon sedan en, oftast rolig, bildtext.

Länge höll hon sitt konto anonymt. Att det blev offentligt att det var Freja Jernstig som låg bakom var ett misstag.

– Jag råkade koppla mitt Facebookkonto till mitt Instagramkonto, så mina vänner såg att jag fanns på Instagram som Ernst, säger hon och skrattar.

Ernst Kirchsteiger själv har inte hört av sig till Freja Jernstig, men hon hoppas att han gör det någon gång.

– Det skulle vara roligt. Om han inte blir arg såklart. Men då hade jag nog hört av honom.

Har du något favoritcitat från det här första året med Ernst?

– Det är många som frågar, men jag har tusen olika att välja mellan. Men ”Vad spar vi all tid till? Det är inte så att man får en pott på slutet” är bra, det är nice att tänka på.

Hur länge kommer du fortsätta med kontot?

– Så länge jag har lust. Och det är roligt nu när det har fått sådan positiv respons. Sen är jag en tävlingsmänniska. TV4:s konto har dubbelt så många följare som mig, så det vore roligt om Ernst fick mer än dem, säger Freja Jernstig och skrattar.

Kontot heter WhatwouldErnstdo och fyllde ett år för några veckor sedan. Hittills har 375 bilder publicerats. Men hur kommer man på tanken att skapa ett sådant konto?

– Jag hade sett några roliga tweets och hade skrattat lite åt Ernst, tyckt om honom ironiskt. Och det tror jag att det är många som gör så jag ville skapa forum för dem, säger Freja Jernstig som bor i Umeå, men som bodde i Karlstad under många år då hon tävlade för IF Göta.

Freja Jernstig berättar att hon bara hade sett ett par avsnitt ur Ernst digra produktion när hon startade kontot.

– Men nu kan jag kolla på programmen och se dem på ett annat sätt. Jag kollar på datorn med texten påslagen och tar en printscreen när det kommer något roligt, säger hon och berättar att hon kollat på tidiga program och berättar att han var en citatmaskin redan då.

Hur väljer du ut citaten?

– Det han säger passar till väldigt mycket och jag försöker relatera det till mitt och andras liv. Han blir nästan aldrig arg, så om man är irriterad eller vill få ut sin ilska är han kanske inte den bästa, men han har en fridfull syn på livet och det tror jag många behöver.

På sin dator har Freja Jernstig för tillfället en bank med runt 1 000 bilder. Hon publicerar citaten efter vilken feeling hon har för dagen. Till dessa skriver hon sedan en, oftast rolig, bildtext.

Länge höll hon sitt konto anonymt. Att det blev offentligt att det var Freja Jernstig som låg bakom var ett misstag.

– Jag råkade koppla mitt Facebookkonto till mitt Instagramkonto, så mina vänner såg att jag fanns på Instagram som Ernst, säger hon och skrattar.

Ernst Kirchsteiger själv har inte hört av sig till Freja Jernstig, men hon hoppas att han gör det någon gång.

– Det skulle vara roligt. Om han inte blir arg såklart. Men då hade jag nog hört av honom.

Har du något favoritcitat från det här första året med Ernst?

– Det är många som frågar, men jag har tusen olika att välja mellan. Men ”Vad spar vi all tid till? Det är inte så att man får en pott på slutet” är bra, det är nice att tänka på.

Hur länge kommer du fortsätta med kontot?

– Så länge jag har lust. Och det är roligt nu när det har fått sådan positiv respons. Sen är jag en tävlingsmänniska. TV4:s konto har dubbelt så många följare som mig, så det vore roligt om Ernst fick mer än dem, säger Freja Jernstig och skrattar.