2016-08-02 20:41

2016-08-03 09:53

Storfirande av Värmland på Skansen

STOCKHOLM: Värmland intar Skansen

Wermländska sällskapet fyller 200 år i år och firandet pågår hela året. Lördagen den 13 augusti intar sällskapet Skansen för en Värmlandsdag fylld med musik, mat och kultur.

Wermländska sällskapet grundades 1816 och samlar både värmlänningar och dalslänningar för att arbeta för gemenskap. Till firandet på Skansen välkomnas besökare från hela Sverige för att få ta del av en bit av Värmland.

Aktiviteter kommer äga rum på ett flertal platser runt om på Skansen under dagen. På Sollidenscenen kommer man kunna njuta av musik av flera olika slag.

Skansenchefen John Brattmyhr tillsammans med Värmlands landshövding Kenneth Johansson inleder firandet genom att hälsa alla välkomna. Efter det kommer skådespelerskan Astrid Assefa ta över som konferencier och guida publiken genom ett musikaliskt smörgårdsbord.

Det kommer bjudas på opera, teater, musikal, jazz och mycket mer. Sånglustspelet Värmlänningarna inleder den musikaliska eftermiddagen. Uppsättningen är ett kärleksfyllt drama fyllt med folkdans och folkmusik framfört av mer än 100 sångare, dansare, musiker och skådespelare från Värmland och Stockholm. Andra gäster till Sollidenscenen är Hans Backenroth Trio tillsammans med jazzsångerskan Christina Gustafsson följt av Wermland Opera som kommer framföra delar ur den gripande musikalen Les Miserable.

På Sollidenplan kommer marknadsstånd finnas under hela dagen. Där kommer man bland annat möta Skafferi Värmland, Wermland Opera och självklart Wermländska Sällskapet, tillsammans med många andra värmländska aktörer.

Om teater och poesi lockar mer än opera och jazz så kommer man inte bli besviken. I både Ekshäradsgården och folkets hus kommer verk av Nils Ferlin, Gustaf Fröding och Tage Erlander att framföras. Ekshäradsgården som finns på Skansen tack vare Wermländska Sällskapet som bidrog till kostnaderna för flytten av gården 1954.

Hela programmet för dagen finns att tillgå på Skansens hemsida och genom Wermländska sällskapets hemsida.

Wermländska sällskapet grundades 1816 och samlar både värmlänningar och dalslänningar för att arbeta för gemenskap. Till firandet på Skansen välkomnas besökare från hela Sverige för att få ta del av en bit av Värmland.

Aktiviteter kommer äga rum på ett flertal platser runt om på Skansen under dagen. På Sollidenscenen kommer man kunna njuta av musik av flera olika slag.

Skansenchefen John Brattmyhr tillsammans med Värmlands landshövding Kenneth Johansson inleder firandet genom att hälsa alla välkomna. Efter det kommer skådespelerskan Astrid Assefa ta över som konferencier och guida publiken genom ett musikaliskt smörgårdsbord.

Det kommer bjudas på opera, teater, musikal, jazz och mycket mer. Sånglustspelet Värmlänningarna inleder den musikaliska eftermiddagen. Uppsättningen är ett kärleksfyllt drama fyllt med folkdans och folkmusik framfört av mer än 100 sångare, dansare, musiker och skådespelare från Värmland och Stockholm. Andra gäster till Sollidenscenen är Hans Backenroth Trio tillsammans med jazzsångerskan Christina Gustafsson följt av Wermland Opera som kommer framföra delar ur den gripande musikalen Les Miserable.

På Sollidenplan kommer marknadsstånd finnas under hela dagen. Där kommer man bland annat möta Skafferi Värmland, Wermland Opera och självklart Wermländska Sällskapet, tillsammans med många andra värmländska aktörer.

Om teater och poesi lockar mer än opera och jazz så kommer man inte bli besviken. I både Ekshäradsgården och folkets hus kommer verk av Nils Ferlin, Gustaf Fröding och Tage Erlander att framföras. Ekshäradsgården som finns på Skansen tack vare Wermländska Sällskapet som bidrog till kostnaderna för flytten av gården 1954.

Hela programmet för dagen finns att tillgå på Skansens hemsida och genom Wermländska sällskapets hemsida.

  • Johanna Lindholm

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.