2016-07-13 16:55

2016-07-13 17:03

"Vi vill sprida det göttiga"

LIVSMEDEL: Bregott blir tillfälligt Bregött

Under sommaren byter Bregott namn till Bregött.
– Vi vill hylla det dialektala, säger Arlas presschef, Daniel Emilson.

De nya Bregöttpaketen finns i en begränsad upplaga i butiker över hela landet och började köras ut redan under vecka 20. Kampanjen med namnbytet pågår under sommaren, så det är först till kvarn som gäller för alla som vill ha lite mer dialekt på frukostbordet.

– Det är en dialektal hyllning. Det är inte alla som säger Bregott, det lutar mer åt Bregött på flera ställen i landet, säger Daniel Emilson, presschef på Arla.

Handlar det om samlarobjekt?

– Då får man ha det i kylskåpet och ta fram det vid högtidliga tillfällen. Vissa kanske sparar locket, men vi rekommenderar att man inte sparar smöret alltför länge. Det har ett bästföredatum och det bör man respektera även om det är Bregött.

Vad vill ni säga med förpackningarna?

– Vi vill sprida det göttiga och hylla att Bregött finns i hela landet och äts av folk med alla möjliga dialekter. Vi tar ut svängarna och vill vara lite humoristiska. Runtom i Sverige säger man gött när något är bra och skönt. Det är en hyllning till det.

I samband med namnbytet har Arla även tagit fram en Göttefierare, ett plugin som installeras till webbläsaren Chrome och därefter byter ut alla ”gott” mot ”gött” på sajter man surfar på.

De nya Bregöttpaketen finns i en begränsad upplaga i butiker över hela landet och började köras ut redan under vecka 20. Kampanjen med namnbytet pågår under sommaren, så det är först till kvarn som gäller för alla som vill ha lite mer dialekt på frukostbordet.

– Det är en dialektal hyllning. Det är inte alla som säger Bregott, det lutar mer åt Bregött på flera ställen i landet, säger Daniel Emilson, presschef på Arla.

Handlar det om samlarobjekt?

– Då får man ha det i kylskåpet och ta fram det vid högtidliga tillfällen. Vissa kanske sparar locket, men vi rekommenderar att man inte sparar smöret alltför länge. Det har ett bästföredatum och det bör man respektera även om det är Bregött.

Vad vill ni säga med förpackningarna?

– Vi vill sprida det göttiga och hylla att Bregött finns i hela landet och äts av folk med alla möjliga dialekter. Vi tar ut svängarna och vill vara lite humoristiska. Runtom i Sverige säger man gött när något är bra och skönt. Det är en hyllning till det.

I samband med namnbytet har Arla även tagit fram en Göttefierare, ett plugin som installeras till webbläsaren Chrome och därefter byter ut alla ”gott” mot ”gött” på sajter man surfar på.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.