2016-05-24 16:20

2016-05-24 16:20

Var ligger fokus på LRF:s riksförbundsstämma?

HALLÅ DÄR...

...Erik Gustavsson, ordförande för lantbrukarnas riksförbund för ungdomar i Värmland. Även en av de fyra valda ombud som finns med vid LRF:s riksförbundsstämma, i Stockholm tisdag, onsdag.

– Fokus lägger vi på viltfrågorna som är mycket viktiga för medlemmarna i Värmland. Äganderätt, viltförvaltning och utbildning genomsyrar stämman.

Finns det någon motion du brinner lite extra för?

– En av de viktigaste frågorna, tycker jag, är ”Utbildningsmaterial som finns i våra skolor” som kommer från Halland. Motionären lyfter problemet med kunskapsklyftan som uppstått i och med att fler växer upp utan någon kontakt med de gröna näringarna. Det är lant- och skogsbruk som sitter på nyckeln till den gröna ekonomin som måste till för att vi ska kunna överleva på sikt.

En av fem motioner från Värmland som berör ungdomar är ”Arbetsgivaravgifterna måste sänkas”. Vad tycker du om den?

– Självklart ska det vara så enkelt som möjligt att anställa unga. I Sverige har vi en hög arbetslöshet bland unga och en sänkning av avgiften hade möjliggjort att fler får ett första insteg på arbetsmarknaden.

Hur passar denna motion in på riksförbundsstämman för lantbrukare?

– Det är också en av de förutsättningar som krävs för att småföretagen i Sverige ska ha råd att växa och därmed skapa ytterligare fler jobb. På landsbygden finns det plats för fler små företag!

– Fokus lägger vi på viltfrågorna som är mycket viktiga för medlemmarna i Värmland. Äganderätt, viltförvaltning och utbildning genomsyrar stämman.

Finns det någon motion du brinner lite extra för?

– En av de viktigaste frågorna, tycker jag, är ”Utbildningsmaterial som finns i våra skolor” som kommer från Halland. Motionären lyfter problemet med kunskapsklyftan som uppstått i och med att fler växer upp utan någon kontakt med de gröna näringarna. Det är lant- och skogsbruk som sitter på nyckeln till den gröna ekonomin som måste till för att vi ska kunna överleva på sikt.

En av fem motioner från Värmland som berör ungdomar är ”Arbetsgivaravgifterna måste sänkas”. Vad tycker du om den?

– Självklart ska det vara så enkelt som möjligt att anställa unga. I Sverige har vi en hög arbetslöshet bland unga och en sänkning av avgiften hade möjliggjort att fler får ett första insteg på arbetsmarknaden.

Hur passar denna motion in på riksförbundsstämman för lantbrukare?

– Det är också en av de förutsättningar som krävs för att småföretagen i Sverige ska ha råd att växa och därmed skapa ytterligare fler jobb. På landsbygden finns det plats för fler små företag!

  • Sofie Martinsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.