2016-05-23 16:26

2016-05-23 16:26

Glömde bältet i tio meter – måste böta

ARVIKA

Mannen som är i 70-årsåldern säger att han hade full koll på att poliserna stod en bit fram.

Han backade lite för att ta sig ut från parkeringen. Samtidigt som han körde framåt tog han på sig bältet – han körde kanske tio meter utan. ”Jag har alltid bälte – det blir sånt oljud i bilen när man kör utan”, sa han vid rättegången. Men polisen har en annan version. Enligt henne tog han på sig bältet först när han fick syn på polisbilen. Tingsrätten slår fast att polisen är trovärdig och att man faktiskt inte får köra en enda meter utan bälte. Föraren döms därför till 1 500 kronor – 150 kronor för varje bältesfri meter – i böter för bilbältesförseelse.

 

Han backade lite för att ta sig ut från parkeringen. Samtidigt som han körde framåt tog han på sig bältet – han körde kanske tio meter utan. ”Jag har alltid bälte – det blir sånt oljud i bilen när man kör utan”, sa han vid rättegången. Men polisen har en annan version. Enligt henne tog han på sig bältet först när han fick syn på polisbilen. Tingsrätten slår fast att polisen är trovärdig och att man faktiskt inte får köra en enda meter utan bälte. Föraren döms därför till 1 500 kronor – 150 kronor för varje bältesfri meter – i böter för bilbältesförseelse.