2016-05-19 17:32

2016-05-19 17:32

Åtal mot fyra rattfyllerister

TRAFIK

Tre män åtalades på torsdagen vid Värmlands tingsrätt för grovt rattfylleri. Ytterligare en man åtalades för rattfylleri.

I början av augusti förra året körde en 27-åring från Kristinehamn bil i de centrala delarna av Kristinehamn. Han körde på ett trafikljus och han körde på fel sida av vägen så att mötande trafikanter tvingades väja för att undvika kollision. Han körde upp på trottoaren både på sin egen sida av vägen och på den motsatta och han körde med hög fart.

Till sist blev det stopp och 27-åringen kunde gripas av polis. Det visade sig att han var avsevärt påverkad av både amfetamin och cannabis.

Mannen erkänner grovt rattfylleri och delvis även narkotikabrott.

I början av oktober åkte en 27-åring från Karlstad fast i en poliskontroll i Halland. Han körde bil trots att han använt amfetamin och han åtalas nu för rattfylleri. Mannen nekar till brott. 27-åringen hade dessutom en kniv på sig när han åkte fast och åkte dessutom fast för samma brott hemma i Karlstad för någon månad sedan.

En bit in i oktober förra året åkte en 68-åring från Skoghall fast när han körde bil på Skutberget i Karlstad. Han hade då fått sitt körkort återkallat.

68-åringen hade hela 1,72 promille alkohol i kroppen. Enligt Systembolagets hemsida har man då en raglande gång. Man kan bli både aggressiv och gråtmild och man kan drabbas av kräkningar.

68-åringen, som nekar till brott, åtalas nu för grovt rattfylleri.

Slutligen greps för ett par veckor sedan en 56-åring från Gräsmark på en väg i trakten efter en vinglig färd. Han visade sig ha 0,84 promille alkohol i blodet, något som kan orsaka överdrivna och långsamma rörelser och försämrad syn. 56-åringen åtalas för grovt rattfylleri.

I början av augusti förra året körde en 27-åring från Kristinehamn bil i de centrala delarna av Kristinehamn. Han körde på ett trafikljus och han körde på fel sida av vägen så att mötande trafikanter tvingades väja för att undvika kollision. Han körde upp på trottoaren både på sin egen sida av vägen och på den motsatta och han körde med hög fart.

Till sist blev det stopp och 27-åringen kunde gripas av polis. Det visade sig att han var avsevärt påverkad av både amfetamin och cannabis.

Mannen erkänner grovt rattfylleri och delvis även narkotikabrott.

I början av oktober åkte en 27-åring från Karlstad fast i en poliskontroll i Halland. Han körde bil trots att han använt amfetamin och han åtalas nu för rattfylleri. Mannen nekar till brott. 27-åringen hade dessutom en kniv på sig när han åkte fast och åkte dessutom fast för samma brott hemma i Karlstad för någon månad sedan.

En bit in i oktober förra året åkte en 68-åring från Skoghall fast när han körde bil på Skutberget i Karlstad. Han hade då fått sitt körkort återkallat.

68-åringen hade hela 1,72 promille alkohol i kroppen. Enligt Systembolagets hemsida har man då en raglande gång. Man kan bli både aggressiv och gråtmild och man kan drabbas av kräkningar.

68-åringen, som nekar till brott, åtalas nu för grovt rattfylleri.

Slutligen greps för ett par veckor sedan en 56-åring från Gräsmark på en väg i trakten efter en vinglig färd. Han visade sig ha 0,84 promille alkohol i blodet, något som kan orsaka överdrivna och långsamma rörelser och försämrad syn. 56-åringen åtalas för grovt rattfylleri.