2016-05-19 16:02

2016-05-19 16:02

Akuten kritiseras – ögonskadad fick inte vård

KARLSTAD

En kvinna i 60-årsåldern har fortfarande ont efter en olycka för sju månader sedan.

Kvinnan trillade av en stege och fick då målartvätt i ögonen. Trots att hon påtalade detta redan i ambulansen på väg till akutmottagningen fick hon ingen hjälp förrän efter en timma och 16 minuter. Nu får akutmottagningen kritik av Ivo, inspektionen för vård och omsorg, för att vården dröjde. Att hon fick vänta berodde på att vårdpersonalen inledningsvis bara bedömde hur allvarlig den skallskada var som hon ådrog sig när hon föll. Hon klassades då som ”gul” vilket betyder att hon kunde vänta. När ögonskadan upptäcktes fick hon omedelbart hjälp.

Kvinnan trillade av en stege och fick då målartvätt i ögonen. Trots att hon påtalade detta redan i ambulansen på väg till akutmottagningen fick hon ingen hjälp förrän efter en timma och 16 minuter. Nu får akutmottagningen kritik av Ivo, inspektionen för vård och omsorg, för att vården dröjde. Att hon fick vänta berodde på att vårdpersonalen inledningsvis bara bedömde hur allvarlig den skallskada var som hon ådrog sig när hon föll. Hon klassades då som ”gul” vilket betyder att hon kunde vänta. När ögonskadan upptäcktes fick hon omedelbart hjälp.