2016-05-11 08:29

2016-05-11 09:06

Brand vid järnvägsspår – störningar i tågtrafiken

Under onsdagsmorgonen berördes tågtrafiken i Värmland av stora störningar mellan Karlstad och Oslo.

Mellan Edane och Kil stog tågtrafiken helt still vid 08.20. Värmlandstrafik uppger på sin hemsida att tågtrafiken mellan Karlstad och Charlottenberg kommer ha förseningar på 30-60 minuter under stora delar av dagen. Orsaken till störningarna är flera gräsbränder som härjat längs tågrälsen under natten, samt en pågående brand vid Ärtetan i Värmland. I nuläget ska det vara en förhållandevis liten yta det brinner på uppger polisen på sin hemsida.

Flera tåg ställs även in så resenärer rekommenderas av Värmlandstrafik att välja alternativa färdmedel.

Mellan Edane och Kil stog tågtrafiken helt still vid 08.20. Värmlandstrafik uppger på sin hemsida att tågtrafiken mellan Karlstad och Charlottenberg kommer ha förseningar på 30-60 minuter under stora delar av dagen. Orsaken till störningarna är flera gräsbränder som härjat längs tågrälsen under natten, samt en pågående brand vid Ärtetan i Värmland. I nuläget ska det vara en förhållandevis liten yta det brinner på uppger polisen på sin hemsida.

Flera tåg ställs även in så resenärer rekommenderas av Värmlandstrafik att välja alternativa färdmedel.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.