2016-05-10 08:47

2016-05-10 12:12

Lokala mjölken störst på marknaden

VÄRMLAND: Succén fortsätter

Värmlandsmjölken har gått om sina konkurrenter inom Konsum Värmlands butiker.
Succén har gett de lokala mjölkbönderna drygt 900 000 kronor extra i kassan.

Den lokala mjölken och grädden från Wermlands Mejeri AB har gått förbi sina konkurrenter inom Konsum Värmlands butiker. Under årets första fyra månader har Värmlandsmjölken en andel inom sitt varuområde på drygt 57 procent och grädden en andel på drygt 63 procent, skriver Konsum Värmland i ett pressmeddelande.

– Redan i augusti 2015 tecknade vi ett avtal med Wermlands Mejeri att vi garanterade att sälja minst 2,5 miljoner liter Värmlandsmjölk per år. Men att Värmlandsmjölken och grädden skulle dominera inom sina varuområden är en utveckling klart över förväntan, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander.

En krona per liter till bönderna

Mjölken och grädden kostar två kronor mer per liter i förhållande till motsvarande produkter från Arla. Eftersom en krona per liter går oavkortat till de levererande mjölkbönderna har 914 872 kronor betalats ut i extraersättning till dem.

– Värmlandsmjölken är ett lysande exempel på att vi konsumenter är beredda att betala lite mer för att stötta tillväxt och sysselsättning i Värmland. Det stärker oss inom Konsum Värmland att fortsätta gå i bräschen för lokalt producerade varor, säger Tomas Sjölander.

Den lokala mjölken och grädden från Wermlands Mejeri AB har gått förbi sina konkurrenter inom Konsum Värmlands butiker. Under årets första fyra månader har Värmlandsmjölken en andel inom sitt varuområde på drygt 57 procent och grädden en andel på drygt 63 procent, skriver Konsum Värmland i ett pressmeddelande.

– Redan i augusti 2015 tecknade vi ett avtal med Wermlands Mejeri att vi garanterade att sälja minst 2,5 miljoner liter Värmlandsmjölk per år. Men att Värmlandsmjölken och grädden skulle dominera inom sina varuområden är en utveckling klart över förväntan, säger Konsum Värmlands VD Tomas Sjölander.

En krona per liter till bönderna

Mjölken och grädden kostar två kronor mer per liter i förhållande till motsvarande produkter från Arla. Eftersom en krona per liter går oavkortat till de levererande mjölkbönderna har 914 872 kronor betalats ut i extraersättning till dem.

– Värmlandsmjölken är ett lysande exempel på att vi konsumenter är beredda att betala lite mer för att stötta tillväxt och sysselsättning i Värmland. Det stärker oss inom Konsum Värmland att fortsätta gå i bräschen för lokalt producerade varor, säger Tomas Sjölander.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.