2016-05-10 23:54

2016-05-11 08:22

Flera larm om bränder längs med järnvägen

VÄRMLAND

(UPPDATERAD.) Sent på tisdagskvällen kom larm om flera bränder i terrängen i Värmland.

Det handlar dels om en brand längs med järnvägen mellan Gunnarsbyn och Edane.

– Styrkor från Arvika och Edane är på plats och släcker i varsin ände av branden. Branden är inte under kontroll än, säger Sören Olsson, räddningschef i beredskap i Arvika och Eda till nwt.se vid 23.45.

Vid ett tillfälle närmade sig branden ett hus, men det ska nu vara utom fara som det såg ut vid 23.45-tiden.

Det var först tidigt på onsdagsmorgonen som styrkorna kunde lämna platsen.

Vidare kom larm om flera bränder – också det längs med järnvägen som till stora delar går parallellt med riksväg 61 från Arvika till Karlstad. Det handlar bland annat om bränder norr om Högboda, vid Björkenäs och Lene.

– Vi håller på och dirigerar styrkorna mellan ett par olika platser. Vid ett tillfälle lät det som om ett hus var hotat, men det ser ut att klara sig, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap i Karlstadregionen.

Inte vid något av larmen handlar det om stora bränder utan det rör sig om flera mindre brandhärdar längs med järnvägsspåret.

På onsdagsmorgonen strax innan 08-tiden ska nya gräsbränder ha blossat upp vid Ärtetan i Värmland. Det är längs järnvägen i Arvika kommun det brinner och en brandmannastyrka försöker just nu få kontroll på bränderna.

– Det är verkar vara på samma ställe som det under natten brann på, men jag har inga uppgifter i nuläget om det är nya bränder eller att det blossat upp efter nattens händelser, uppger SOS i Värmland.

Det handlar dels om en brand längs med järnvägen mellan Gunnarsbyn och Edane.

– Styrkor från Arvika och Edane är på plats och släcker i varsin ände av branden. Branden är inte under kontroll än, säger Sören Olsson, räddningschef i beredskap i Arvika och Eda till nwt.se vid 23.45.

Vid ett tillfälle närmade sig branden ett hus, men det ska nu vara utom fara som det såg ut vid 23.45-tiden.

Det var först tidigt på onsdagsmorgonen som styrkorna kunde lämna platsen.

Vidare kom larm om flera bränder – också det längs med järnvägen som till stora delar går parallellt med riksväg 61 från Arvika till Karlstad. Det handlar bland annat om bränder norr om Högboda, vid Björkenäs och Lene.

– Vi håller på och dirigerar styrkorna mellan ett par olika platser. Vid ett tillfälle lät det som om ett hus var hotat, men det ser ut att klara sig, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap i Karlstadregionen.

Inte vid något av larmen handlar det om stora bränder utan det rör sig om flera mindre brandhärdar längs med järnvägsspåret.

På onsdagsmorgonen strax innan 08-tiden ska nya gräsbränder ha blossat upp vid Ärtetan i Värmland. Det är längs järnvägen i Arvika kommun det brinner och en brandmannastyrka försöker just nu få kontroll på bränderna.

– Det är verkar vara på samma ställe som det under natten brann på, men jag har inga uppgifter i nuläget om det är nya bränder eller att det blossat upp efter nattens händelser, uppger SOS i Värmland.