2016-05-08 13:09

2016-05-08 13:09

Stödhjulet samlade in pengar

HALLÅ DÄR...

...Torbjörn Måseide, som på lördagen arrangerade cykelevenemanget ”Stödhjulet”, för att samla in pengar till personer med funktionshinder.

Hur gick det?

– Det gick jättebra, det var väldigt trevligt på alla sätt och vis. Vi cyklade en fin tur i västra Värmland, några tog det som träning och några tävlade.

Berätta om evenemanget.

– Huvudsyftet är att samla in pengar till personer med funktion- eller rörelsehinder. Alla som deltar bidrar med en valfri summa. Den här gången går pengarna till en kille med MS som drömmer om att köpa en cykel som han kan koppla till sin rullstol. Det är en väldigt dyr cykel, så han behöver ekonomiskt stöd. Det var även flera personer som inte cyklade som lämnade bidrag.

Hur många deltog?

– Vi var totalt 25 stycken som cyklade antingen 100 kilometer eller 60 kilometer.

Har ni arrangerat något liknande förut?

– Nej, det var första gången men förhoppningen är att det ska bli ett årligt återkommande arrangemang. Det är väldigt socialt och trevligt, och det är roligt om man kan bidra på olika sätt. Tanken är att vi ska stödja folk så de får lättare att träna och röra på sig. Det tycker vi är väldigt viktigt.

Hur gick det?

– Det gick jättebra, det var väldigt trevligt på alla sätt och vis. Vi cyklade en fin tur i västra Värmland, några tog det som träning och några tävlade.

Berätta om evenemanget.

– Huvudsyftet är att samla in pengar till personer med funktion- eller rörelsehinder. Alla som deltar bidrar med en valfri summa. Den här gången går pengarna till en kille med MS som drömmer om att köpa en cykel som han kan koppla till sin rullstol. Det är en väldigt dyr cykel, så han behöver ekonomiskt stöd. Det var även flera personer som inte cyklade som lämnade bidrag.

Hur många deltog?

– Vi var totalt 25 stycken som cyklade antingen 100 kilometer eller 60 kilometer.

Har ni arrangerat något liknande förut?

– Nej, det var första gången men förhoppningen är att det ska bli ett årligt återkommande arrangemang. Det är väldigt socialt och trevligt, och det är roligt om man kan bidra på olika sätt. Tanken är att vi ska stödja folk så de får lättare att träna och röra på sig. Det tycker vi är väldigt viktigt.