2016-04-26 16:36

2016-04-26 16:36

Sålde kommunens datorer

VÄRMLAND

Mannen var anställd i en värmländsk kommun. Genom sitt jobb hade han hand om surfplattor och datorer. Men mellan den september 2013 och mars 2014 sålde han i stället datorerna och läsplattorna – och tog pengarna själv.

På det sättet kom han över 41 146 kronor. Nu har han fått ett så kallat strafföreläggande för förskingring. Det betyder att han erkänt brottet och därmed slipper åtal. Men böter slipper han inte undan.

 

På det sättet kom han över 41 146 kronor. Nu har han fått ett så kallat strafföreläggande för förskingring. Det betyder att han erkänt brottet och därmed slipper åtal. Men böter slipper han inte undan.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.