2016-04-13 09:16

2016-04-13 09:16

Boka vårdtid via webben

VÄRMLAND

Från och med nu erbjuder samtliga landstingets vårdcentraler tidsbokning via webben. Du bokar din tid genom att logga in på 1177.se

– Nu öppnar vi upp för ytterligare en väg att komma i kontakt med vården. Vi inom hälso- och sjukvården måste liksom övriga samhället följa med i den digitala utvecklingen och att kunna boka tid via webben är ett sätt, säger Cecilia Karlsson e-hälsostrateg.

Vårdcentralerna i Karlstad har haft tidsbokning via webben sedan en tid tillbaka och upplever att patienterna är nöjda med tjänsten.

– Det blir enkelt och smidigt för patienterna. De slipper passa en telefontid och kan istället boka en tid när det bäst passar dem, säger Cecilia Karlsson.

Planen framöver är att vidareutveckla tjänsten genom att erbjuda fler tider till fler professioner.

– Det är inte alltid den bästa lösningen att få en tid hos läkaren. Vid vissa symtom kan det vara en fördel att det exempelvis är fysioterapeuten som gör den första bedömningen. Nu får patienten möjlighet att utifrån behov själv boka tid direkt, säger Cecilia Karlsson

– Nu öppnar vi upp för ytterligare en väg att komma i kontakt med vården. Vi inom hälso- och sjukvården måste liksom övriga samhället följa med i den digitala utvecklingen och att kunna boka tid via webben är ett sätt, säger Cecilia Karlsson e-hälsostrateg.

Vårdcentralerna i Karlstad har haft tidsbokning via webben sedan en tid tillbaka och upplever att patienterna är nöjda med tjänsten.

– Det blir enkelt och smidigt för patienterna. De slipper passa en telefontid och kan istället boka en tid när det bäst passar dem, säger Cecilia Karlsson.

Planen framöver är att vidareutveckla tjänsten genom att erbjuda fler tider till fler professioner.

– Det är inte alltid den bästa lösningen att få en tid hos läkaren. Vid vissa symtom kan det vara en fördel att det exempelvis är fysioterapeuten som gör den första bedömningen. Nu får patienten möjlighet att utifrån behov själv boka tid direkt, säger Cecilia Karlsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.