2016-04-12 16:26

2016-04-12 16:26

Terapeut åtalas ännu en gång

VÅLDTÄKT

Härom året dömdes en medelålders terapeut från Värmland i två olika rättegångar för att ha våldtagit sina kvinnliga patienter.

Straffet blev två års respektive åtta månaders fängelse. Hovrätten skärpte sedan det totala straffet till tre års fängelse. Nu åtalas mannen en tredje gång för samma brott. Åklagaren menar att mannen har våldtagit alternativt sexuellt ofredat ytterligare en kvinna. Brottet ska ha begåtts på mannens mottagning för sex år sedan.

Straffet blev två års respektive åtta månaders fängelse. Hovrätten skärpte sedan det totala straffet till tre års fängelse. Nu åtalas mannen en tredje gång för samma brott. Åklagaren menar att mannen har våldtagit alternativt sexuellt ofredat ytterligare en kvinna. Brottet ska ha begåtts på mannens mottagning för sex år sedan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.