2016-04-05 16:00

2016-04-05 21:41

Tekniska problem förhindrar uttag av medicin

APOTEK: ingen receptbelagd medicin kan lämnas ut

Ehälsomyndigheten fick vid 15-tiden på tisdagen tekniska problem. Det innebar att apoteken inte kunde lämna ut några receptbelagda mediciner.

Det var recepttjänsten som fått driftstopp och därför kunde e-recept till en början varken skrivas ut eller expedieras, det skriver Ehälsomyndigheten på sin webb. Vid 19-tiden meddelades det att e-recept kan skrivas men att apoteken ännu inte kommer åt dem.

– Alla som hämtar ut ett elektroniskt recept blir drabbade. Ingen kan göra det just nu. Jag har inte fått besked om hur länge eller vad det är för typ av fel, säger Magnus Frisk, presskontakt hos Apoteket, till Expressen.

Felet är identifierat men var på kvällen fortfarande inte löst.

Det var recepttjänsten som fått driftstopp och därför kunde e-recept till en början varken skrivas ut eller expedieras, det skriver Ehälsomyndigheten på sin webb. Vid 19-tiden meddelades det att e-recept kan skrivas men att apoteken ännu inte kommer åt dem.

– Alla som hämtar ut ett elektroniskt recept blir drabbade. Ingen kan göra det just nu. Jag har inte fått besked om hur länge eller vad det är för typ av fel, säger Magnus Frisk, presskontakt hos Apoteket, till Expressen.

Felet är identifierat men var på kvällen fortfarande inte löst.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.