2016-04-05 10:30

2016-04-05 10:30

Intensivvård efter vårdmiss

VÄRMLAND

Läkaren skickade hem patienten, ett dygn senare hamnade samma patient på intensiven för vård av kramper.
Nu gör landstinget en lex Maria-anmälan på grund av den fördröjda behandlingen.

Patienten hade sedan tidigare magproblem, med bland annat diarréer, och sökte till vårdcentralen för smärtor som flyttade sig i kroppen. Läkaren skickade dock hem patienten.

Men ett dygn senare larmades alltså ambulans till patientens hem, vid två tillfällen, eftersom hen krampat. Andra gången fördes patienten till sjukhus och las in först på intensiven och därefter en vårdavdelning.

Kramperna bedöms ha berott på en rubbning av vatten- och mineralhalten i kroppen.

Patienten hade sedan tidigare magproblem, med bland annat diarréer, och sökte till vårdcentralen för smärtor som flyttade sig i kroppen. Läkaren skickade dock hem patienten.

Men ett dygn senare larmades alltså ambulans till patientens hem, vid två tillfällen, eftersom hen krampat. Andra gången fördes patienten till sjukhus och las in först på intensiven och därefter en vårdavdelning.

Kramperna bedöms ha berott på en rubbning av vatten- och mineralhalten i kroppen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.