2016-03-31 17:02

2016-03-31 17:02

Miljoner delas ut

VÄRMLAND

Regeringen har beslutat att dela ut 5,7 miljoner kronor till Landstinget i Värmland för att förbättra cancervården.

Målet med miljonerna är att väntetiderna ska kortas och att vården ska bli mer jämlik, för att få nöjdare patienter. Regeringen tog beslutet under torsdagen att dela ut första halvan av statsbidraget, sammanlagt 203 miljoner kronor till landstingen och pengarna är välkomna i kampen mot cancern.

– Det här är goda nyheter och möjliggör ett fortsatt stort arbete kring att förbättra cancervården och förkorta väntetiderna för cancerpatienter i Värmland, säger överläkare och Cancerrådets ordförande Thomas Hallgren, i ett pressmeddelande.

Målet med miljonerna är att väntetiderna ska kortas och att vården ska bli mer jämlik, för att få nöjdare patienter. Regeringen tog beslutet under torsdagen att dela ut första halvan av statsbidraget, sammanlagt 203 miljoner kronor till landstingen och pengarna är välkomna i kampen mot cancern.

– Det här är goda nyheter och möjliggör ett fortsatt stort arbete kring att förbättra cancervården och förkorta väntetiderna för cancerpatienter i Värmland, säger överläkare och Cancerrådets ordförande Thomas Hallgren, i ett pressmeddelande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.